Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δυσχέρειες και τα προβλήματα μεταφοράς μαθητών

Απάντηση στην ερώτηση της Βουλεύτριας κ. Σκούφα Ελισσάβετ για τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διεξαγωγή του προγράμματος μεταφοράς
μαθητών/τριών της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η χρονοβόρα διαδικασία ενός ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού αποτελεί αντικείμενο μελέτης για το εν λόγω Υπουργείο προκειμένου να επιλεχθεί ένα εναλλακτικός τρόπος ανάθεσης των συμβάσεων, συμβατός με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, που θα αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα ανοικτή διαδικασία με δημοσίευση διεθνούς διαγωνισμού. Το Υπουργείο συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για τη ρύθμιση της πλατφόρμας της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης του προαναφερόμενου Δ.Σ.Α..  Απομένει η έγκαιρη απόδοση της πλατφόρμας στους δικαιούμενους μεταφορείς των μαθητών της χώρας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του έργου μεταφοράς μαθητών. 
Τέλος το Υπουργείο αναφέρει πως η χρηματοδότηση των Περιφερειών γίνεται σε τακτική βάση χωρίς καθυστερήσεις διασφαλίζοντας έγκαιρα την απαραίτητη ρευστότητα.