Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Πιερία επισκέφθηκε σήμερα ο Γραμματέας της  Κ.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Πάνος Ρήγας.
Κατά την διάρκεια  της επίσκεψης του έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και επισκέφθηκε το Δημοτικό Μέγαρο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού,όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο και φορείς της περιοχής.
Ζήτησε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα , με την συμμετοχή  και των  βουλευτών  του Νομού ώστε να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους και να τους ενημερώσει θεσμικά για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Αντίστοιχες συναντήσεις άλλωστε έγιναν χθες και στην Πέλλα και στην Ημαθία όπου εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν και συνομίλησαν μαζί του, θέτοντας  τα προβλήματά τους και συζητώντας διεξοδικά τη λύση τους. 
Στην Πιερία αντίθετα ,παρόλες τις  προσπάθειες που έγιναν  από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και από τον Γραμματέα του κόμματος  ,αλλά και δημόσια μέσα από την συχνότητα της ΕΤ3 αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνάντηση ή συνομιλία μαζί του.
 Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ορισμένοι από τους εκπροσώπους των αγροτών, δεν ενδιαφέρονται για τον διάλογο αλλά για μια στείρα αντιπαράθεση,ξεκάθαρα πολιτική με την κυβέρνηση, που εξυπηρετεί “άθελά” τους ίσως ακραίους κύκλους της νεοφιλελευθερης Ευρώπης.
   Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σεβόμενος τον αγώνα τους δεν θα συρθεί σε αδιέξοδες και επικίνδυνες για όλους αντιπαραθέσεις που βοηθούν ακραία και μόνο στοιχεία που δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών.
Μετά την αντισυγκέντρωση που κάποιοι διοργανώνουν μπαίνει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας και ανεμπόδιστης λειτουργίας των κομμάτων, Η προσπάθεια ορισμένων να αναστήσουν συγκεντρώσεις “καρφίτσας” της δεκαετίας του ¨60 θα πέσει στο κενό καθώς βρίσκουν απέναντι τους όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που αποδέχονται τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους μέσα από διάλογο και πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα.
Καλούμε για άλλη μία φορά τους αγρότες του νομού μας να συμμετέχουν στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό της χώρας ,ώστε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αποκρούοντας ακραίες φωνές που το μόνο που δεν επιθυμούν είναι λύσεις στο αγροτικό κόσμο.
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ