Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Στην Πιερία βραβεύτηκαν από την εφημερίδα Agrenda, οι καλύτεροι εκπρόσωποι της αγροτικής επιχειρηματικότητας του 2016

Στο επίκεντρο της αγροτικής επιχειρηματικότητας βρέθηκε η Πιερία, καθώς ο δημοσιογραφικός Όμιλος Green Box και η AGRENDA, η εφημερίδα των αγορών και της οικονομίας της υπαίθρου, αποφάσισαν να διοργανώσουν στην Παραλία Κατερίνης, την 7η εκδήλωση για την απονοµή των Βραβείων “Αγρότης της Χρονιάς 2016.

Η επιλογή της Πιερίας φέτος ως τοποθεσία για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση δεν αποτέλεσε τυχαία απόφαση για τους διοργανωτές.
Ο αγροτικός χώρος της Πιερίας και η αγροτική της οικονομία αποτέλεσαν αρκετές φορές, τα τελευταία χρόνια σημεία αναφοράς του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος της πανελλήνιας εβδομαδιαίας αγροτικής εφημερίδας Agrenda έχοντας ανταποκριθεί στις προσκλήσεις για φιλοξενία στην Πιερία από την Αντιπεριφέρειαχη Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου με σκοπό την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων τα οποία παράγει η Πιερική Γη.
Η σύγχρονη αγροτική επιχειρηματικότητα παρουσιάστηκε μέσα από τις 4 θεµατικές ενότητες που αναπτύχθηκαν, από τις ενδιαφέροντες εισηγήσεις των ομιλητών για τους συντελεστές της και την προσφορά της αγροτικής οικονομίας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο. Από την Πιερία ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:
Στην 2η θεματική Ενότητα « ΚΑΠΝΟΣ ΕΛΙΑ» ο κ.Γεώργιος Νάτσιος, Πρόεδρος Α.Σ. ΣΠΕΚΠΟ Βροντούς, με θέμα «Οι καπνοκαλλιεργητές μπροστά σε νέες προκλήσεις», ο κ. Προκοπής Κωνσταντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος 0LYMP, με θέμα «Η διεθνής ζήτηση της επιτραπέζιας ελιάς».
Στην 3η «ΚΕΡΑΣΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ» ο κ. Δημήτρης Ντούρος, Πρόεδρος Α.Σ. Ράχης Πιερίας "Αγ. Λουκάς" με θέμα «Τα κεράσια της Ράχης» και ο κ. Δημήτρης Μανώσης, Πρόεδρος ΖΕΥΣ Ακτινίδια με θέμα «Η ανάπτυξη της καλλιέργειας της ακτινιδιάς». Συντονιστής των θεματικών ενοτήτων ήταν ο κ. Γιάννης ΠανάγοςΕκδότης - Διευθυντής εφημερίδας Agrenda.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Αντιπεριφέρειαχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσιμήτρης καθώς και Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς.