Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-01-2016 ανάβαση ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ με στόχο την «Σπηλιά Ιθακήσιου (υψ 1840μ)

 Δεν περπατάμε για να ξεχωρίσουμε απ τον κόσμο περπατάμε για να σμίξουμε τον κόσμο, για αυτό την 17 Ιαν 2016 επιλέξαμε να επισκεφθούμε τη σπηλιά Ιθακήσιου όπως
μετονομάστηκε το μέρος όπου ένας ερημικός σύντροφος του θεϊκού Ολύμπου ο ζωγράφος Βασίλης Ιθακήσιος ,έστησε, από χρόνια τώρα, τη φωλιά του σε μια απόκρημνη μυστηριώδη σπηλιά, και που ο ίδιος την είχε βαφτίσει "Σπήλαιο των Μουσών" 
Ήθελε να ζήσει κοντά στη φύση, να τη χαρεί, να τη ζωγραφίσει και να την παρουσιάσει σε εκθέσεις του. Ακόμα και σήμερα, πολλά χρόνια μετά, αχνοφαίνονται ζωγραφισμένα τα ονόματα των Μουσών στα μαυρισμένα απ’ τον καπνό τοιχώματα της σπηλιάς, θυμίζοντας το ζωγράφο-ερημίτη που έμενε κάποτε εκεί.


Θα περπατήσουμε από την θέση «Γκορτσιά» το μονοπάτι που οδηγεί στις τοποθεσίες «Μπάρμπα» (1.450μ) ,«Κόκα »(1710μ) , «Στράγγο» (1.910μ.), από εκεί αριστερά σε δέκα πέντε περίπου λεπτά φθάνουμε στην μυστηριώδη σπηλιά (1840μ)
Υ.Δ: 840μ.
Μήκος διαδρομής: 5χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο:1840 μ
Διάρκεια πορείας : 04:00ω σνλ
Βλάστηση:Πυκνό Δάσος ,πεύκων,ελάτων,αιωνόβιων ρομπόλων
Βαθμός Δυσκολίας: Α/Β. Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα και την ποιότητα του χιονιού.
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 !



Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους στο κατάστημα ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά.

Για περισσότερες πληροφορίες στα
Τηλ: 6977587345 ή 6937483444
ή στο email: olympusmountainactivities@gmail.com


Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : 
Mε IX : Ώρα Αναχώρησης 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο) για οργάνωση μεταφοράς .Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα (στις 07:50) ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα ).Επιστροφή το απόγευμα!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.

Απαραίτητη η χρήση Γκέτας, Μπατόν ( μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα) , Σακίδιο ημέρας 20-30λτ, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,Σκουφί -Γάντια- Μαντίλι, Παγούρι 1-1,5 λίτρων, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!




Υ.Γ 
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.
Σημείωση: Η εξόρμηση δεν ενδείκνυται για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού