Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μια εικονική περιήγηση στις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου

 To project Mount Olympus Summits 360ο είναι µια προσπάθεια του φωτογράφου Μπάµπη Γκιριτζιώτη να δημιουργήσει μια εικονική περιήγηση φωτογραφίζοντας και
παρουσιάζοντας τη θέα από τις 55 ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, οι οποίες βρίσκονται πάνω τα 2.000m υψόμετρο.


Η καταγραφή των κορυφών και η αποτύπωσή τους ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2015. Η διαδικασία απεικόνισης σε 360ο απαιτεί πάνω από 50 αναβάσεις στις κορυφές του Ολύμπου, τουλάχιστον 200 ημέρες διαμονής στο βουνό, ενώ αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 12 μήνες.


Mέσα από τη σελίδα www.mountolympussummits.com ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγηθεί κορυφή προς κορυφή και να απολαύσει την θέα από το ψηλότερο βουνό-σύμβολο της Ελλάδας. Η ιστοσελίδα θα περιλαμβάνει επίσης πλούσιο φωτογραφικό υλικό, 360ο videosTime lapses, εμπειρίες του φωτογράφου από τις αναβάσεις του καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το βουνό των θεών. Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα παρακουλούθησης της πορείας του project, μέσα από το Blog του website, από τα social media αλλά και από την επίσημη σελίδα του Visit Greece.


Σκοπός είναι να παρουσιαστούν γνωστές και άγνωστες, για πολλούς, ομορφιές του Ολύμπου και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ορεινή πλευρά της Ελλάδας, καθώς η άγρια ομορφιά του Ολύμπου αποτελεί πόλο έλξης για έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.



Η παρουσίαση του Mount Olympus Summits 360ο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του Adventure Film Festival στις 31 Οκτώβρη & 1 Νοέμβρη, όπου οι επισκέπτες μέσα από μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντυπωσιακές όψεις του Ολύμπου, ενώ θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία παρακολουθώντας τα πρώτα 360ο Videos.


Ένα απολαυστικό νοερό ταξίδι για τους λάτρεις της φύσης, της περιπέτειας, της ιστορίας, του πολιτισµού, του αθλητισµού, του τουρισµού, της φωτογραφίας και της Ελλάδας.

ΧΟΡΗΓΟΙ
Canon | Wind | The North Face

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
GoPro | Digitribe | AlpamayoPro | Adventure Film Festival | Olympus-Climbing.gr | Εκδόσεις Ανάβαση |Ανεβαίνοντας στα Βουνά του Κόσμου

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΕΟΤ, www.visitgreece.gr

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Hashtag: #MountOlympusSummits

Για περισσότερες πληροφορίες:
GO Experience
Τηλ: +30 2310 430 158

Σχετικά με τον Όλυμπο
Ο Όλυμπος αποτελεί το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το δεύτερο σε ύψος βουνό των Βαλκανίων, με τη ψηλότερη κορυφή του το Μύτικα ή Πάνθεον να φτάνει τα 2918mΒρίσκεται στα σύνορα Μακεδονίας-Θεσσαλίας στα όρια των Νομών Πιερίας και Λάρισας. Η έκτασή του υπολογίζεται περί τα 500 m2. Κατά τη μυθολογία ο Όλυμπος αποτελούσε την κατοικία των δώδεκα θεών της αρχαιότητας. Το 1938 βάσει του νόμου 856/37, ανακηρύχθηκε ως ο πρώτος "Εθνικός Δρυμός" της Ελλάδας με σκοπό τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών αυτής. Το 1981, ο Όλυμπος ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως "Απόθεμα της Βιόσφαιρας", ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμπεριλάβει τον Όλυμπο στις "Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Σχετικά με τον Μπάμπη Γκιριτζιώτη
Ο Μπάμπης Γκιριτζιώτης είναι φωτογράφος ο οποίος ζεί και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Υπήρξε συνεργάτης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) όπως επίσης και αρκετών ταξιδιωτικών περιοδικών ταξιδεύοντας για αρκετά χρόνια σε χώρες της Αφρικής, στα Βαλκάνια, την Ασία και την Ευρώπη. Από το 2008 ασχολείται αποκλειστικά με την κάλυψη και την προβολή δράσεων που αφορούν και διοργανώνονται στο βουνό. Έχει καλύψει αγώνες και events σε Ελλάδα, Άλπεις και Νεπάλ. Τα τελευταία χρόνια είναι ο αποκλειστικός φωτογράφος της The North Face® στην Ελλάδα.