Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΩΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Η ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΕΤΤΥ ΣΚΟΥΦΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ)ΣΚΟΥΦΑ

1-9 Δεκέμβρη,σταθμός Καράκας, Βενεζουέλα.

Προσκεκλημένη της Πρεσβείας της Βενεζουέλας ως μία από τους διεθνείς εκλογικούς παρατηρητές των εθνικών εκλογών της χώρας  για την Εθνοσυνέλευση τους.
Στην διάρκεια της επίσκεψής μου θα επισκεφτώ το εθνικό κέντρο εκλογών ,θα παρακολουθήσω την εγκατάσταση εφορευτικών επιτροπών ,θα επισκεφτώ εκλογικά τμήματα στην Βενεζουέλα και θα παρακολουθήσω την κατανομή των μηχανημάτων ψηφοφορίας.
Την ημέρα των εκλογών θα βρίσκομαι στο Διεθνές Κέντρο Τύπου παρακολουθώντας την καταμέτρηση αλλά και την ανακήρυξη του νικητή των εκλογών.
Στο περιθώριο  της επίσκεψης θα συναντήσω τον Έλληνα πρέσβη και μέλη της Ελληνικής παροικίας στην Βενεζουέλα.
Η συγκεκριμένη αυτή επίσκεψη είναι για μένα εμπειρία ζωής,που δυναμώνει τις πολύτιμες σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης των δύο Λαών. Στα πλαίσια αυτά, είναι τιμή μου το ότι θα ζήσω από κοντά την προσπάθεια του λαού της Βενεζουέλας να συνεχίσει τον αγώνα του για Δημοκρατία ,Ελευθερία ,Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Για μία άλλη κοινωνία. Προσπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες,με βήματα προσεκτικά και δύσκολα, που όμως δεν τους απογοητεύουν αλλά τους πεισμώνουν , για να φτάσουν τον στόχο τους ,όπως τον έθεσε ο Ούγκο Τσάβες. Προσπάθεια άλλωστε, παρόμοια και με τον δικό μας εδώ αγώνα.
Ευχαριστώ ακόμα ιδιαιτέρως τον  Πρέσβη  της Βενεζουέλας Farid Fernandez για την τιμή και την πρόσκληση και την Άλια Ήσυχου για την πολύτιμη αρωγή.

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας