Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ενισχυμένη η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Δέλτα

Για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι του Δήμου Δέλτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, για συμμετοχή στην φετινή εθελοντική αιμοδοσία, με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας
αίματος του Δήμου Δέλτα, γεγονός που μαρτυρά την πολύ μεγάλη ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας στην προσφορά και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
          Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της εθελοντικής αιμοδοσίας για τη φετινή περίοδο 2015 συγκεντρώθηκαν συνολικά 676 φιάλες αίματος, αυξάνοντας τον αριθμό κατά 58, σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπου συνολικά είχαν συγκεντρωθεί 618 φιάλες αίματος.
          «Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών και στο φετινό μας κάλεσμα ήταν  συγκινητική. Μέσα από αυτή τη πράξη τους βοηθούν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Τους δίνουν  ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία! Ευχαριστώ θερμά όλους τους εθελοντές που προσήλθαν στις φετινές εθελοντικές αιμοδοσίες για να προσφέρουν αίμα. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια για να ενισχύσουμε με περισσότερες φιάλες την τράπεζα αίματος του Δήμου μας ώστε να μπορούμε να βοηθάμε τους συμπολίτες μας όταν έχουν ανάγκη», τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.
          Σημειώνεται ότι ο Δήμος Δέλτα κάθε χρονιά διοργανώνει δύο τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες (εαρινή – χειμερινή περίοδο) σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες να δώσουν αίμα εύκολα και γρήγορα.


          Τα μέλη της Τράπεζας Αίματος και οι συγγενείς που χρειάζονται αίμα, μπορούν να επιικοινωνήσουν με το Δήμο στο τηλέφωνο 2310-569543 με την κ. Ν. Μουλασιώτου, τόσο για τη χορήγηση όσο και για την αναπλήρωση των φιαλών.