Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Εσπερινός της Πολιούχου Κατερίνης

 Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια το απόγευμα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος, Νυμφης του Χριστου
Αικατερίνης της Πανσόφου, Πολιούχου Κατερίνης.

Στον εσπερινο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονυσιος,συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, του Πανιερωτάτου Επισκόπου Στοβίων και Τοποτηρητη Στρωμνίτσης κ. Δαυίδ(Πατριαρχείο Σερβιας-Σκόπια), του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου καιτου οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.


Πληθος Κατερινιωτών που ευλαβούνται και τιμούν την πολιούχο τους γέμισαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου, κατά το κήρυγμα του, αναφερθηκε στη ζωη της Αγιας Αικατερίνης υπογραμμίζοντας το υπόδειγμα που επέδειξε κατά το μαρτύριο της.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος πριν την απόλυση του Εσπερινού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συμμετείχαν και ευχήθηκε στους πιστούς η Πολιούχος να πρεσβεύει στον Νυμφιο της για την σωτηρία των ψυχών.


Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής.


Η μνήμη της Πολιούχου Κατερίνης εορτάστηκε δεόντως και στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίας Αικατερίνης, που αποτελεί τον παλαιότερο Ναό της πόλεως.


Συγκεκριμένα, τελέστηκε Αγρυπνία με Ιερατικό Συλλείτουργο, ενώ πλήθη πιστών πέρασαν για να προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας.