Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη στο Δήμο Δέλτα για την απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα, στη Σίνδο, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, μεταξύ φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας και της ΜΚΟ Praksis,
προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία συνεργασίας στο πλαίσιο υποβολής πρότασης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Progress για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία.
          Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Παπάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Σαραφίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης Σάκης Παπαγεωργίου, η Αντιδήμαρχος Δήμου Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου, η Γενική Γραμματέας Δήμου Χαλκηδόνος Βίκυ Εξαδακτύλου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ωραιοκάστρου Θωμάς Δίγκαλης, η εκπρόσωπος της ΜΚΟ PRAXIS Μαρία Μουδάτσου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
          Με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας και την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, κρίσιμη κρίνεται η ενεργός συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό καινοτόμων δράσεων για την τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που σκοπό έχει να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, με στόχο την ένταξη αυτών στην απασχόληση.


          Η συνάντηση και η υποβολή της σχετικής πρότασης προς χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διαδημοτικής Επιχείρησης Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης "Νεφέλη", η οποία διαθέτει 20ετή εμπειρία στους τομείς της δια βίου μάθησης, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.