Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή του Δημάρχου Δίου - Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Mayors - Adapt

Λιτόχωρο, 1Οκτωβρίου 2015
Ευρωπαϊκό προφίλ, με αέρα κλιματικής αλλαγής στο Δήμο Δίου – Ολύμπου.

Στις Βρυξέλλες μετέβη ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος. Έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Δήμου μας στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με θέμα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο κύριος Δημόπουλος, θα παραστεί στη σημερινή εναρκτήρια συγκέντρωση των συμμετεχόντων Δήμων. H πρωτοβουλία «Mayors Adapt» τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει συσταθεί για να κινητοποιήσει τις πόλεις στην ανάληψη δράσης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Οι πόλεις που υπογράφουν την πρωτοβουλία δεσμεύονται να συμβάλουν στο βασικό στόχο της στρατηγικής της Ε.Ε. για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης τοπικής στρατηγικής προσαρμογής ή την ενσωμάτωση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή σε σχετικά υφιστάμενα σχέδια.
Η «ατζέντα» του Δημάρχου περιλαμβάνει δύο μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο μας και που αναμένεται να αποτελέσουν φλέγοντα ζητήματα για τις επόμενες γενιές. Συγκεκριμένα, κατά την υποβολή αίτησης του Δήμου για ενεργό συμμετοχή στην Πρωτοβουλία τέθηκαν ως καίρια το ζήτημα της διαφύλαξης του φυσικού κάλλους του Ολύμπου και η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών σε Πλάκα Λιτοχώρου, Λεπτοκαρυά και Πλαταμώνα.
Η συμμετοχή της «έδρας» του Ολύμπου, χαιρετίστηκε θερμά, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των διοργανωτών, και με την επίσημη τελετή υπογραφής σήμερα το πρωί, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Δήμος μας θα αποτελέσει μέλος του δικτύου Δήμων και πόλεων από όλη την Ευρώπη που συμμετέχουν ενεργά στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Σημειώνεται ότι από τη χώρα μας μόλις 9 Δήμοι συμμετέχουν ενεργά συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Δίου – Ολύμπου.
Από τη συμμετοχή του Δήμου μας, θα προωθηθούν αδελφοποιήσεις με κοινό τόπο την αντιμετώπιση των φαινομένων και την υιοθέτηση καλών πρακτικών μέσω εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εργασίες της συνεδρίασης του MayorsAdapt στο παρακάτω link:


Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης