Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως
θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας ως ακολούθως :
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και δοξολογία στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως την 10.00 ώρα.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Έδεσσας την 10.00 ώρα.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βέροιας την 10.15 ώρα.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Βασιλείου, Νικολάου και Αρτεμίου, την 10.30 ώρα.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών: θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών την 10.30 ώρα.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου την 10.30 ώρα.
Μετά τη ν τέλεση της Δοξολογία ς, στις περιφερειακές ενότητες περιοχών Δικαιοδοσίας μας, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Επιπλέον στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου , μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τις ημέρες 19, 20, 21 και 22-10-2015, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού, για την ενίσχυση της Τράπεζα ς Αίματος του Σώματος , καθώς και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.