Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την χώρα

Διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά θα εισέλθουν στην χώρα μας,αρχής γενομένης από σήμερα, αλλάζοντας το καιρικό σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια
χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες.

Για σήμερα από τις μεσημβρινές  ώρες αναμένουμε σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα σχετικά γρήγορα να επεκτείνονται σε Μακεδονία, Ήπειρο ,Θεσσαλία και πιθανός την Ανατολική Στερεά.Οι άνεμοι θα πνέουν σχεδόν παντού από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις χωρίς όμως να ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 Beaufort.

Την Πέμπτη οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις βροχοπτώσεις θα είναι η Μακεδονία η Θεσσαλία η Εύβοια και οι Σποράδες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν κατά βάση ασθενή χαρακτήρα .

Την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση ώς προς τα φαινόμενα και έτσι αναμένουμε λίγες μόνο τοπικές βροχές ,τις μεσημβρινές ώρες, σε Θεσσαλία και την Μακεδονία.

Το Σαββατοκύριακο ,και σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία , αναμένουμε και νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού στην χώρα . Αιτία και πάλι η έλευση βαρομετρικού χαμηλού από την Ιταλία το οποίο θα συνοδεύεται από ισχυρά μέτωπα κακοκαιρίας και θα φέρει ισχυρές βροχές ,κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας , αλλά και σημαντική ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη. Να τονίσουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική ενώ σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν και λασποβροχές . 

meteo-news.gr