Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

5η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ

5η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι

Με ξεναγήσεις στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών, με εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, με βόλτες με άλογα και με ποδήλατα, με απελευθερώσεις άγριων ζώων, καθώς και με μία ενδιαφέρουσα έκθεση βιολογικών και τοπικών προϊόντων και χειροτεχνιών, διοργανώνεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η 5η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού. Η Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Πάρκο Κερκύρας, στο μέτωπο του οικισμού του Καλοχωρίου μπροστά στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα.
Ο χώρος της εκδήλωσης είναι πολύ κοντά στο νέο μονοπάτι περιπάτου που δημιουργήθηκε στη λιμνοθάλασσα. Εκεί, θα υπάρχουν κιάλια και τηλεσκόπια για τους επισκέπτες της Οικογιορτής, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να χαρούν το θέαμα των φτερωτών κατοίκων της περιοχής. Αυτή την εποχή στη λιμνοθάλασσα υπάρχουν πολλές βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες αβοκέτες, αλλά και σκαλίδρες και εντυπωσιακά φλαμίνγκο.
Η Οικογιορτή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 6 το απόγευμα.


Τα εργαστήρια                                                                                                                           
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα διοργανωθούν ενδιαφέροντα σεμινάρια με θέματα όπως «παραδοσιακή ελαιοκομία», «κατασκευή παραδοσιακών βαρελιών οίνου», ή «η χρήση των ενεργών μικροοργανισμών». Τα παιδιά θα παίξουν διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, θα δημιουργήσουν ζώα και πουλιά με την τεχνική της στάμπας, ενώ επίσης θα συμμετέχουν σε απελευθέρωση πουλιών από τους εθελοντές της οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή.
Το δικό του «χρώμα» θα δώσουν στην εκδήλωση τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου, που θα μας παρουσιάσουν μερικούς από τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής.
Η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα, ενώ χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ3 και το TV100.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).