Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η Dentons βλέπει προς την αγορά της Ελλάδος

Ελληνικό Desk της αμερικάνικης δικηγορικής εταιρείας Dentons στις Βρυξέλλες


Η Dentons ανακοίνωσε την ίδρυση Ελληνικού Desk, το οποίο θα λειτουργεί από το γραφείο της εταιρείας στις Βρυξέλλες, για την παροχή νομικών υπηρεσιών σε Έλληνες, Ευρωπαίους και Αμερικανούς πελάτες, προσφέροντας πρωτοπόρες επιχειρηματικές και νομικές λύσεις σε μια σειρά κλάδων, συμπεριλαμβανομένων νομικών συμβουλών εταιρικού και χρηματοοικονομικού δικαίου, ειδικών συμβουλών σε θέματα ενέργειας, ευρωπαϊκού δικαίου ανταγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, υποδομών, αναδιάρθρωση χρέους, αναδιοργάνωσης τραπεζών, διεθνούς επίλυσης διαφορών και πτωχεύσεων.
Οι ευρείες μεταρρυθμίσεις και οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν ορισμένες από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών και θα οδηγήσουν σε αύξηση του ενδιαφέροντος ξένων επιχειρήσεων για εγκαθίδρυση της παρουσίας τους στην Ελλάδα.
Το Ελληνικό Desk της Dentons θα λειτουργεί ως "υπηρεσία μιας στάσης" ("one stop shop") για τους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ήδη στην ελληνική αγορά, όπως επίσης και για όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά. Η ομάδα της Dentons διαθέτει ισχυρό δίκτυο επαφών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αγορά, στους τομείς της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, των υποδομών και των συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και των ακινήτων. Επιπροσθέτως, το Desk θα βρίσκεται σε προνομιακή θέση να βοηθήσει πελάτες που δραστηριοποιούνται σε συγγενείς αγορές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.


Του Desk θα ηγείται ο Counsel Ορέστης Ομράν. Ο Ορέστης Ομράν είναι δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης και διαθέτει εκτενή εμπειρία στην εκπροσώπηση διεθνών και ελληνικών επιχειρήσεων πάνω σε ευρύ φάσμα εταιρικών και χρηματοοικονομικών ζητημάτων. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συχνός ομιλητής σε διεθνή επαγγελματικά και νομικά συνέδρια πάνω σε θέματα τόσο ευρωπαϊκού όσο και ελληνικού δικαίου, ο κ. Ομράν έχει επιτυχώς εκπροσωπήσει πελάτες σε διεθνείς διαιτησίες, σε διαδικασίες ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, όπως επίσης και στη διαχείρηση των ελληνικών πτυχών αμερικανικών και διασυνοριακών δικαστηριακών διαδικασιών, σε projects πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε θέματα υποδομών και συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, επενδυτικών κεφαλαίων και πτωχεύσεων.