Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λύκος κι αν εγέρασε.

Φανατικός υπέρ του μεγάλου συνασπισμού δηλώνει δεξιά και αριστερά ο Βαγγέλας της Ν.Δ.. Ελπίζει ο καημένος από τη μια να ξεχαστεί η πολιτική της Ν.Δ. τόσα χρόνια τώρα και
να αποσπάσει κανέναν ξεχασμένο ψήφο και από την άλλη να δείξει στους ψηφοφόρους ότι όλοι είναι το ίδιο προσπαθώντας έτσι να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πράξη το ξέρουμε πολύ καλά ότι αν βγει πρώτο κόμμα θα ζητήσει γη και ύδωρ από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφού θα εισπράξει ένα ηχηρό ΟΧΙ θα πάει στους προθύμους των ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ φκιάχνοντας ένα κομματικό κράτος με τις γνωστές αναλογίες 4-2-1 , με συγκάλυψη των σκανδάλων, νεο- φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και υποταγή στη φίλη Μέρκελ γιατί όπως έχει πει θα κάνουμε  όσα μπορούμε.

 Ούτε κτύπημα διαπλοκής, ούτε λίστα Λαγκάρντ, ούτε προστασία των συλλογικών συμβάσεων, ούτε προστασία των αγροτών, ούτε ουσιαστική διαπραγμάτευση για το χρέος.
 Θα ξαναγυρίσουν τα δικά μας παιδιά, το κομματικό κράτος, ο Δένδιας ο Λοβέρδος και ο Γεωργιάδης, οι απολύσεις στο δημόσιο, οι χάρες στους εθνικούς εργολάβους με μόνιμη επωδό. Δεν τάξαμε τίποτε, τόσα μπορούμε.
Μόνο που οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Μέχρι τον Γενάρη κυβερνούσε η Ν.Δ. με τον Σαμαρά. Και θυμούνται καλά.
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος