Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή Νότη Μαριά στη Μογκερίνι για την απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι

Και νέα παρέμβαση για την απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι έκανε ο
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής  Νότης Μαριάς.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής όπως είχε δεσμευτεί απέστειλε επιστολή την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας  Φ. Μογκερίνι με την οποία ζητά να παρέμβει για την άμεση απελευθέρωση του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα αξιωματικού της αστυνομίας στο Μπουρούντι που βρίσκεται φυλακισμένος από 27 Ιουνίου γιατί αρνήθηκε να δολοφονήσει διαδηλωτές.
Στην επιστολή επίσης επισημαίνεται ότι οι οικείοι και οι φίλοι του Σπύρου εκφράζουν φόβους για τη ζωή του καθώς μάλιστα αφού υποβλήθηκε σε βασανιστήρια, έχει μεταχθεί από 13/8/2015 στις απομακρυσμένες φυλακές της Rumonge ενώ μέχρι τότε ήταν κρατούμενος στις κεντρικές φυλακές της Muramvya.
Επισημαίνεται ότι στις 9/9/2015 ο Νότης Μαριάς είχε κάνει παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (https://youtu.be/TcCngmCm51c) ζητώντας από την Φ. Μογκερίνι την απελευθέρωση του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα.