Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ-Κατερίνη: Ολοκληρώθηκαν Εξετάσεις Αγροτών στα Φυτοφάρμακα

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία & σε πολύ καλό κλίμα το τριήμερο εξετάσεων των αγροτών στο ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ στην Κατερίνη όπου στο τέλος παρέλαβαν όλοι το Πιστοποίησης Γνώσεων
Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων από τον Διευθυντή του Παραρτήματος Μυστακίδη Νικόλαο & τους Γεωπόνους Μπαζάκο Ζαχαρία & Παπαδόπουλο Αλέκο με την ευχή της αξιοποίησης των γνώσεων για την σωστή Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων. 


Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ 8197/90920/22-07-13 (Θέσπιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης με στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ και την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος), προβλέπεται ότι από 26 Νοεμβρίου 2015, οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων, (όλοι οι γεωργοί που χρησιμοποιούν ψεκαστικά μηχανήματα) θα υποχρεούνται να κατέχουν το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.


Το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων αποκτάται με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε εξετάσεις, οι οποίες διενεργούνται σε ειδικά καθορισμένα εξεταστικά κέντρα. Οι εξετάσεις διεξάγονται μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής εντός ορισμένου χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ , Κίτρους 41 Κατερίνη, τηλ. 2351023481