Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ   
Εργαζόμενοι  Εργαζόμενες,
Η ομάδα της απερχόμενης διοίκησης του Ε.Κ.Κ. με επικεφαλής την πρόεδρο Δέσποινα  Κωνσταντίνου,
μετέτρεψε το συνέδριο σε παιδική χαρά με στόχο  να μην  αντιληφθούν  όσοι από τους συνέδρους συμμετείχαν σε αυτό, τις πράξεις  νοθείας, τις  παρατυπίες  που συντελέστηκαν στο νόθο συνέδριο, αλλά και τα έργα και τις  πράξεις  της απερχόμενης διοίκησης, που στην ουσία  στρέφονται  ενάντια στους  εργαζομένους της Πιερίας. Η ομάδα αυτή λειτούργησαν ως κλακαδόροι. Δεν επέτρεψαν να τηρηθούν  οι κανόνες  που προβλέπονται στο καταστατικό του εργατικού κέντρου για τη συγκρότηση του συνεδρίου σε σώμα.
Συγκεκριμένα:
1) Δεν έδωσαν έγκαιρα την κατάσταση  των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων στο  συνέδριο, παρά μόνο 20 λεπτά πριν την έναρξη επέτρεψαν στα γρήγορα στην εργατική ταξική ενότητα να δουν έναν κατάλογο ονομάτων χωρίς να φαίνεται από ποιο σωματείο είναι εκλεγμένοι οι αντιπρόσωποι, και σε αυτήν την κατάσταση παρουσιάζονταν  δυο σωματεία που δεν είχαν καταθέσει τα νόμιμα έγραφα στο πρωτοδικείο Κατερίνης για να μπορεί να ελεγχθεί η νομιμότητα.
2) Δεν  επέτρεψαν στο συνδυασμό της Εργατικής ταξικής ενότητας να θέσουν  υποψηφιότητα για την εφορευτική επιτροπή. 3) Δεν επέτρεψαν στην εργατική ταξική ενότητα να παρουσιάσει στο σώμα  των συνέδρων  τα αδιάψευστα στοιχεία  που δείχνουν  ότι το συνέδριο είναι  νόθο. 4) Δεν  έβαλαν σε  ψηφοφορία τις προτάσεις  της Εργατικής ταξικής Ενότητας, που αφορούσαν την αναβολή του συνεδρίου και τον αποκλεισμό συνέδρων  που  δεν  είχαν τα απαραίτητα στοιχεία  όπως προβλέπεται από το νόμο 1264 και το καταστατικό. Αντίθετα απέκλεισαν έναν αντιπρόσωπο  από την εργατική ταξική ενότητα χωρίς να τηρήσουν τα στοιχειώδη,   όσα δηλαδή προβλέπονται από το καταστατικό του εργατικού κέντρου.. π.χ. πρόσκληση να παραβρεθεί ο απεκλήθης αντιπρόσωπος, και τα  στοιχεία  που να αποδεικνύουν  τους λόγους του αποκλεισμού όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν.
Αντίθετα η ομάδα της απερχόμενης  διοίκησης  με επικεφαλής την  πρόεδρο του εργατικού κέντρου διαμόρφωσαν ένα κλίμα έντασης  με  κραυγές, δεν επέτρεπαν στους εκπροσώπους της εργατικής ταξικής ενότητας να πάρουν  τον λόγο  για ζητήματα που αφορούσαν  την εκλογή  προεδρείου, την εφορευτική επιτροπή, τις  προτάσεις για ψηφοφορία  που αφορούσαν  τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων  για το συνέδριο όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό.  
Με  συνοπτικές διαδικασίες fast track αποφάσισαν  την εκλογή  προεδρείου του συνεδρίου, της εφορευτικής επιτροπής και της νομιμοποίησης  των αντιπροσώπων. Αποκλείοντας  κάθε δυνατότητα να υπάρξουν και άλλες προτάσεις από το σώμα των συνέδρων.
 Η  εργατική ταξική  ενότητα απευθύνεται  στους έντιμους  αντιπροσώπους που θέλουν να  σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε αυτήν τη σαπίλα, να μην  είναι  στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, να γυρίσουν την πλάτη τους σε ότι το σάπιο και διεφθαρμένο στο συνδικαλιστικό κίνημα για  να μην γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, ψηφίζοντας την εργατική ταξική ενότητα για να μην δρουν ανεξέλεγκτα για ακόμα τρία χρόνια  σε βάρος του κινήματος της Πιερίας η ομάδα της ΠΑΣΚΕ.
 Η εργατική ταξική ενότητα απευθύνεται στην εργατική τάξη της Πιερίας και τους καλεί στον αγώνα να μαζικοποιήσουμε τα συνδικάτα να βγάλουμε από το σβέρκο μας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που είναι τα μακρύ χέρι της αστικής εξουσίας που τσακίζει τη ζωή της εργατικής τάξης.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ