Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας: Το πένθος των ρομαντικών

Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας
Το πένθος των ρομαντικών
1 Σεπτεμβρίου 2015

Είσαι κακός άνθρωπος αν παίζεις με τα αισθήματα των άλλων. Είσαι καταστροφικός άνθρωπος αν παίζεις με τις ελπίδες των ανθρώπων.
Οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια υπέστησαν με την επιδοτούμενη διαφθορά (μίζες) και τον οχετό ΄΄πληροφοριακής΄΄ λάσπης, την ταπείνωση από τα τέκνα των ΝΑΖΙ, των ιστορικά ομοίων τους και των ντόπιων τρωκτικών. Μόλις λίγο πριν έξω έχαιραν σεβασμού, ενώ σήμερα σε κοιτάζουν με οίκτο και καχυποψία.
Με την νέα Κυβέρνηση, στην αρχή οι Έλληνες πίστεψαν οι αφελείς ότι έπαιζε η Εθνική Ελλάδας και ο ενθουσιασμός έφθασε στο 62% (Δημοψήφισμα). Παρά τον λυσσαλέο τηλεοπτικό πόλεμο που μαίνονταν.
Επί τέλους βρήκαμε την αξιοπρέπειά μας !
Και ύστερα ... ξυπνήσαμε και όλα αυτά αποτέλεσαν την φαρσοκομωδία της τραγικής αριστερής παρένθεσης.
Είναι αναμενόμενο να περιμένεις άσχημα πράγματα από Εφιάλτες και παρατρεχάμενους βουτηγμένους στην διαφθορά. Είναι όμως τρομακτικό να βλέπεις τους ελπιδοφόρους αντιπροσώπους σου, να καταποντίζουν οι ίδιοι τις ελπίδες. Τότε πού να στηριχθείς;
Μέχρι χθες ήλπιζες ότι ίσως θα κάνει κάποτε ξαστεριά. Σήμερα έχασες την ίδια την ελπίδα. Κείτεται σφαγμένη από τους ΄΄αδιάφθορους΄΄.
Σήμερα πενθείς για την απώλεια ή αντίθετα παραμυθιάζεις τον εαυτό σου. Σήμερα νοιώθεις προδομένος αφελής.
Και ξανάρχονται εκλογές, η γιορτή της (γελοιοπoιημένης) Δημοκρατίας.

Ας ψάξουμε μήπως και βρούμε αδιάφθορους, χωρίς εισαγωγικά. Σαν τον Διογένη.Πάντως, δεν μπορεί, θα υπάρχουν ικανοί πολιτικοί που αγαπούν και νοιάζονται για τον τόπο τους, την ιστορία του, τους ανθρώπους, τα παιδιά που είναι η ελπίδα αυτού του τόπου, την πρόοδό τους, την Πατρίδα.