Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοίγει τις πύλες της η 7η ΕΒΕΠ - Κεντρικής Μακεδονίας, η μεγάλη γιορτή του επιχειρείν

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Ανοίγει τις πύλες της η 7η  ΕΒΕΠ - Κεντρικής Μακεδονίας,
 η μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
  • Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30/9, στον οικισμό Ανδρομάχης
  • Λειτουργεί σε νέα χωροταξική δομή

Κάλεσμα προς τους πολίτες να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, που ανοίγει τις πύλες της με αξιώσεις και κόντρα στις δυσκολίες που βιώνει η χώρα,  απεύθυναν οι συνδιοργανωτές από το χώρο της διοργάνωσης.  
Με πυρετώδης ρυθμούς επιτελούνται οι εργασίες στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης (οικισμός Ανδρομάχης) όπου θα πραγματοποιηθεί η 7η κατά σειρά ΕΒΕΠ – ΚΜ, στις 25-30 Σεπτεμβρίου. Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών, το χώρο επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης  Πιπίτσα  Μακρίδου – Παρτσαλίδου. Οι συνδιοργανωτές, από τις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της έκθεσης έδωσαν συνέντευξη τύπου ανακοινώνοντας την πανηγυρική της έναρξη στις 8 το βράδυ της Παρασκευής και προσκάλεσαν τους πολίτες να την επισκεφθούν δίνοντας δυναμική στο τόπο μας.


Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας:
«Είμαι περήφανος γιατί, παρά τις δυσκολίες των εποχών, ο επιχειρηματικός κόσμος  συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση»
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την 7η ΕΒΕΠ – ΚΜ που διοργανώνεται στην Πιερία. Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησαν η προεκλογική περίοδος και η οικονομική ύφεση στη χώρα μας, η επιχειρηματική κοινότητα τόσο της Πιερίας όσο και της Κεντρικής Μακεδονίας δίνει το παρών. Οι συμμετοχές, και το λέω αυτό με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, αγγίζουν τα περσινά επίπεδα. Η όλη κατάσταση θα δικαιολογούσε μια ενδεχόμενη μείωση των συμμετοχών δεδομένου ότι μεγάλες εκθεσιακές διοργανώσεις, όπως της Κορίνθου και της Καβάλας που διαθέτουν και μόνιμα εκθεσιακά κέντρα, ματαιώθηκαν. Εμείς είμαστε περήφανοι που φτάσαμε στο σημείο την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, να εγκαινιάζουμε την 7η ΕΒΕΠ – ΚΜ.
Όπως διαπιστώσατε, έχει αλλάξει τελείως η διαμόρφωση και η χωροταξική δομή της έκθεσης προς το καλύτερο. Έγινε πιο άνετη και λειτουργική ώστε να μπορεί να υποδεχθεί μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών χωρίς να δημιουργείται ο συνωστισμός στους διαδρόμους των προηγούμενων ετών. Σήμερα όλοι μαζί οι συνδιοργανωτές απευθύνουμε κάλεσμα σε όλη την Πιερία, σε όλους τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και υπαλλήλους, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να επισκεφθούν την έκθεση γιατί θα δουν πολλά πράγματα και μπορούν να έχουν πραγματικό όφελος όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε κάποιες αγορές. Η έκθεση αναδεικνύει μια πλούσια γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, από τον κατασκευαστικό κλάδο μέχρι τα παραδοσιακά προϊόντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές της έκθεσης και την ανάδοχη εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή της εκθεσιακής δομής. Η φετινή έκθεση θα είναι πιο οργανωμένη και πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές ακολουθώντας την πολυετή εμπειρία μας που μας οδηγεί κάθε χρονιά να βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά. Με σύμμαχο τον καλό καιρό πιστεύω ότι από τα εγκαίνια της Έκθεσης, την Παρασκευή, ως και την τελετή λήξης της έκθεσης, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, σ’ αυτό το χώρο θα λάβει χώρα η μεγάλη γιορτή του επιχειρείν», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:
«Ζητούμε από τους πολίτες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να επισκεφθούν την έκθεση»
«Είναι πάρα πολύ σημαντική η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, με βασικό φορέα το Επιμελητήριο και συνδιοργανωτές την αυτοδιοίκηση, μέσα από μια καινοτόμα δράση και ενέργεια η οποία καταδεικνύει καταρχήν τον εξωστρεφή χαρακτήρα και την προσπάθεια που γίνεται στους δύσκολους αυτούς καιρούς να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να ενισχυθεί περισσότερο ο επιχειρηματικός κόσμος.
Διανύοντας μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, που δεν αφορά μόνον την Πιερία αλλά όλη τη χώρα, η εμποροβιοτεχνική έκθεση της Πιερίας είναι γεγονός. Σε λίγες ημέρες, σ’ αυτό το χώρο, θα λειτουργήσει η Έκθεση που δεν συμβάλει μόνο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αλλά αποτελεί ένα γεγονός πολιτιστικό και κοινωνικό και γι αυτό είμαστε συνδιοργανωτές και έχουμε αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Απευθύνουμε κάλεσμα προς τους πολίτες, όχι μόνον της Πιερίας αλλά και όλης της Περιφέρειάς μας, να αγκαλιάσουν και αυτοί με τη σειρά τους την Έκθεση. Σ’ αυτή την προσπάθεια που γίνεται από το Επιμελητήριο Πιερίας και όλους εμάς ζητούμε από τους πολίτες να είναι συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι επισκεπτόμενοι την έκθεση. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν πολλά θετικά αποτελέσματα και θα βοηθηθεί ο τόπος μας. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και το ΔΣ του Επιμελητηρίου καθώς και στον Πρόεδρο και τα άτομα που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης που έχουν συντονίσει όλη αυτή την προσπάθεια γιατί ένα γεγονός δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται αλλά από πίσω υπάρχει μια μεγάλη οργανωτική προσπάθεια. Εμείς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειάρχη μας τον Απόστολο Τζιτζικώστα, προσπαθούμε να έχει εξωστρεφή εικόνα αυτό το γεγονός της έκθεσης και δηλώνουμε όχι μόνον συμπαραστάτες αλλά και ότι κάθε χρόνο,  καλώς εχόντων των πραγμάτων και των οικονομικών μας  πόρων, θα μπορούμε να είμαστε συνδιοργανωτές βοηθώντας την περιοχή μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.


Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνης:
«Κάθε χρόνο η ΕΒΕΠ – ΚΜ γίνεται καλύτερη. Αξίζει οι πολίτες να την επισκεφθούν και να δουν την πρόοδο του επιχειρείν»
«Είναι σημαντικό που ξεκινούμε την Παρασκευή αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, την 7η κατά σειρά Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, ένα σημαντικό θεσμό που βοηθά την επιχειρηματικότητα. Στέκομαι σ’ αυτό που είπε ο Πρόεδρος, ότι σ’ αυτή την μεγάλη κρίση εμείς κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι, κρατάμε τις συμμετοχές, κρατάμε την έκθεση ανοιχτή και δυναμική γιατί έχει να προσφέρει πολλά στις δύσκολες στιγμές που περνά γενικότερα η οικονομία της Ελλάδας αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αυτή η έκθεση δεν είναι μόνον της Πιερίας, είναι της Κεντρικής Μακεδονίας. Γι αυτό καλούμε όλους τους φίλους να την επισκεφθούν γιατί πραγματικά αξίζει. Σ’ αυτούς που έρχονται από άλλους νομούς, οι αποστάσεις πλέον έχουν μικρύνει, η πρόσβαση είναι εύκολη και άνετη. Επίσης, σ’ αυτούς που βρίσκονται κοντά, τους Πιεριείς, τους καλούμε να την επισκεφθούν γιατί έχουν να κερδίσουν πάρα πολλά βλέποντας την πρόοδο των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας και της Πιερίας και να επωφεληθούν από τα ποιοτικά προϊόντα και τις υπηρεσίες που εκθέτονται εδώ.
Είναι πολύ σημαντικό που σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετέχουμε όλοι μαζί οι φορείς, η Αντιπεριφέρεια και ο Δήμος Κατερίνης ως συνεργάτες του Επιμελητηρίου που είναι ο κύριος οργανωτής και μας έχει συνηθίσει να παράγει θετικές ενέργειες και πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα, μία από τις οποίες είναι αυτή η έκθεση, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε επί της ουσίας και όχι στα λόγια την επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της επιτροπής που ανέλαβε το συντονισμό της διοργάνωσης όλο το χρόνο γιατί η έκθεση δεν αφορά μόνο το τεχνικό μέρος που βλέπουμε σήμερα εδώ. Εκ μέρους του δήμου, σημαντική είναι η συμβολή της κας Παρτσαλίδου – Μακρίδου που συμμετέχει στην προετοιμασία της έκθεσης. Πιστεύουμε ότι φέτος η επισκεψιμότητα, παρόλη την κρίση και με όλες τις συνθήκες που επικρατούν, θα είναι το ίδιο και περισσότερη από τη περσινή που ξεπέρασε τις 17.500 κόσμου», σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Πιπίτσα Παρτσαλίδου – Μακρίδου, εντεταλμένη σύμβουλος Δ. Κατερίνης
«Ο δήμος Κατερίνης προάγει το επιχειρείν του τόπου και ως εκ τούτου κάθε χρόνο είναι συνδιοργανωτής στην ΕΒΕΠ. Έτσι και φέτος, παρ’ όλες τις δυσκολίες των καιρών, συνεργαζόμαστε σε άριστο κλίμα για τη διοργάνωση της 7ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – ΚΜ. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά. Οι εργασίες τρέχουν ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Την Παρασκευή, στην επίσημη τελετή των εγκαινίων, στις 8 το βράδυ, σας περιμένουμε όλους να δώσετε το παρών στη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν», δήλωσε η Πιπίτσα Παρτσαλίδου – Μακρίδου, εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης σε θέματα διοργάνωσης εκδηλώσεων, εκθέσεων, συνεδριάσεων και πολιτισμού.