Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Νέος κύκλος μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου

Με γενικό τίτλο: «Διαχείριση σχέσεων: Η τέχνη να ζούμε καλά μαζί με τους άλλους», θα λειτουργήσει ο Α΄κύκλος μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2015-16, του Ανοιχτού Λαϊκού
Πανεπιστημίου Κρήτης, στο τμήμα Ρεθύμνου.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που απευθύνονται σε όσους επιθυμούν τη γνώση για μία καλύτερη σχέση με τον εσωτερικό τους κόσμο και τους συνανθρώπους τους. Μέσω του συγκεκριμένου κύκλου μαθημάτων, η γνώση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες αφορά σε τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών στις ανθρώπινες σχέσεις, τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων, αποτελεσματική επικοινωνία στις διαπροσωπικές σχέσεις - θα γνωρίσουν τα μοτίβα επιλογής συντρόφου και φίλων, καθώς και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για πετυχημένες διαπροσωπικές σχέσεις.
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015. Σε 10 εβδομαδιαίες εισηγήσεις 3ωρης διάρκειας, κάθε Δευτέρα, από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα στο «Σπίτι του Πολιτισμού», ειδικοί εισηγητές, ψυχολόγοι και σύμβουλοι προσωπικής ανάπτυξης θα αναπτύξουν θέματα όπως «η σημασία και ο ρόλος της κοινωνίας και των στερεότυπων στις διαπροσωπικές σχέσεις», «γιατί αποτυγχάνουν οι σχέσεις», «γιατί αγαπάμε λάθος ανθρώπους», «προβλήματα επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις», «πώς επιλέγουμε τον σωστό ερωτικό σύντροφο-είδη σχέσεων», «αδιέξοδες σχέσεις, ανεκπλήρωτοι έρωτες, σχέσεις εξάρτησης», «απελπισμένοι για σχέση, αλλά χωρίς σχέση», «η τέχνη το να λες ναι ή όχι», «αύξηση των θετικών συναισθημάτων», «η ευτυχία… μαθαίνεται», «ζωή χωρίς αλλαγές δεν είναι ζωή». Οι σπουδαστές θα λάβουν με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων, πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι ανεξάρτητα με την ηλικία τους, ή το επίπεδο μόρφωσης τους. Η συνδρομή εγγραφής είναι 65 ευρώ, ενώ ισχύει ειδική τιμή των 50 ευρώ, για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ και ομάδες 5 ατόμων και άνω.
Πληροφορίες και εγγραφές παρέχονται στην ιστοσελίδα του Α.Λ.Π. www.alp.edu.gr

http://www.dikaiologitika.gr/