Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Όσους ο Κύριος μωραίνει, τους βάζει να μιλούν για εκλογές!

20/08/2015
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να προκαλούν όλες αυτές οι συζητήσεις περί των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ, της φαγωμάρας, των «γελαστών παιδιών» και άλλων ανοησιών που τελικά, όπως αποφαίνονται διάφοροι πρωτοκλασάτοι (που προεκλογικά, ου μην αλλά και μετεκλογικά, τίποτε διαφορετικό δεν έλεγαν από τον κ. Λαφαζάνη) θα μας οδηγήσουν σε εκλογές. 
Δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόλαβαν να υπογράψουν το τρίτο μνημόνιο και πριν ακόμη λάβουν τα πρώτα χρήματα για να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις της 20ής Αυγούστου προς την ΕΚΤ, άρχισαν να μιλούν για εκλογές!
Λες και ξαφνικά, με μια ψηφοφορία, την οποία μάλιστα πέτυχαν χάρη στην υπευθυνότητα της αντιπολίτευσης, λύθηκαν όλα τα προβλήματα, η χώρα άρχισε να λειτουργεί και πάλι κανονικά, οι συναλλαγές αποκαταστάθηκαν, οι τράπεζες ξανάνοιξαν τις πόρτες τους! 
Με λίγα λόγια, συμπεριφέρονται ωσάν να έχουν τελειώσει τα capital controls!

Την ίδια ώρα, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο υπογραμμίζει τον ορατό κίνδυνο να μην υλοποιηθούν πολλά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που αφορούν τον αγροτοδιατροφικό τομέα, εξαιτίας της αδυναμίας εισαγωγής του απαραίτητου εγκεκριμένου εξοπλισμού, ακριβώς λόγω των capital controls.
Δηλαδή, θα απενταχθούν έργα, θα κινδυνέψουν επενδύσεις, θα χαθούν χρήματα που έχουν ήδη επενδυθεί, θα χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια, θα χαθούν κι’ άλλες θέσεις εργασίας.
Μόλις τις προάλλες επίσης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι η μεταφορά εμβασμάτων στο εξωτερικό γίνεται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μια πρωτοφανή ασφυξία.
Τα ίδια προβλήματα λόγω των capital controls σε όλη την αγορά, με κίνδυνο να μπουν κι’ άλλα λουκέτα σε επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τις εισαγωγές, ενώ τα εμπορευματοκιβώτια συσσωρεύονται στα λιμάνια.
Στα οποία λιμάνια, υπάρχει έλλειψη πλοηγών, ενώ πολλές πλοηγίδες είναι χαλασμένες – στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει μόνο μία! – με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η είσοδος των πλοίων.
Κατά τα λοιπά, θεωρείται φυσιολογικό να γίνεται συζήτηση περί εκλογών!
Όπως φαίνεται, μωραίνει Κύριος…
Και όσους ο Κύριος μωραίνει, τους βάζει να μιλούν για εκλογές!