Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας στην Νέα Έφεσο Πιερίας για μεταφορά αλλοδαπών με σκοπό την παράνομη είσοδό τους στη χώρα

Συνελήφθη χθες (09-08-2015) το απόγευμα στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης
στην Νέα Έφεσο Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Πιερίας, 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα και για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε όχημα που οδηγούσε ο παραπάνω άντρας, όπου διαπιστώθηκε να μεταφέρει 6 αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος οδηγός παρέλαβε τους αλλοδαπούς από την περιοχή του Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδό τους στη χώρα έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επιπλέον από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ ο 45χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθη κε το παραπάνω όχημα ως μέσ ο μεταφοράς , καθώς και μικρό χρηματικό ποσό που βρέθηκε στη κατοχή του 45χρονου.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πιερίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.