Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

LOBBYSTAS.GR: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ DANIELE NOUY ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕ

Του Νίκου Πάσχου
Αν οι ελληνικές τράπεζες ήταν αφερέγγυες, τότε θα ήταν το καθήκον της ΕΚΤ να ασκήσει τις
εποπτικές εξουσίες, όπως της απονέμονται από το άρθρο 16 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ 1024/2013. Είναι προφανές από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων “αξιωματικών” της ΕΚΤ ότι οι ελληνικές τράπεζες ήταν φερέγγυες. Για παράδειγμα, η κα Danièle Nouy, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της SSM, δήλωσε πρόσφατα, 7 Ιουνίου, 2015 ότι: «Greek banks continue to be solvent and liquid. The Greek supervisors have done good work over the past years in order to recapitalise and restructure the financial sector. That was also visible in the outcome of our stress test. The Greek institutions have experienced difficult phases in the past. But they have never before been so well prepared for them»
Προφανώς δεν μπορεί 21 μέρες μετά – αργότερα, οι ελληνικές τράπεζες να θεωρούνται αφερέγγυες διότι σε αυτή την περίπτωση η ΕΚΤ θα είχε «συνταγογραφήση» μέτρα για να διορθώσει την κατάσταση νωρίτερα.
Αυτή είναι η βάση στην οποία θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα αίτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ΔΕΕ εκδίδει αποφάσεις για τις υποθέσεις που υποβάλλονται ενώπιόν του, για ερμηνεία της ευρωπαϊκής νομοθεσίας (προδικαστικές αποφάσεις),εφαρμογή της νομοθεσίας (διαδικασίες επί παραβάσει), ακύρωση νομικών πράξεων της ΕΕ (προσφυγές ακύρωσης), εξασφάλιση της ανάληψης δράσης από την ΕΕ (προσφυγές επί παραλείψει) και επιβολή κυρώσεων σε όργανα της ΕΕ (αγωγές αποζημίωσης)
Ελάτε να μαζευτούμε να τους ξεσκίσουμε !!!
Νομικοί που είναι αναγνώστες του lobbystas θα θέσουν την νομική βάση και θα ετοιμάσουν την προσφυγή. Οι αναγνώστες του lobbystas, εμείς όλοι, έχοντας έννομο συμφέρων ως Έλληνες πολίτες θα προσφύγουμε στο ΔΕΕ.
Ενεργοποιηθείτε να το οργανώσουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για υπόθεση που θα τραβήξει τα παγκόσμια βλέμματα. Το lobbystas και εγώ, δεν αποζητούν ούτε… την δόξαν ούτε τον πλούτων… και αυτό διαπιστώνεται περίτρανα από την 5χρονη πορεία του !!!
Καλώ δημόσια όλους σας, να το οργανώσουμε και να το υλοποιήσουμε ταχύτατα.
Στο lobbystas@gmail.com τα μηνύματα σας, για τον συντονισμό μας.
Ελάτε να το οργανώσουμε…

https://justiceforgreece.wordpress.com