Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Για τα σοβαρά προβλήματα με τη στέγαση του ΕΠΑΛ Αιγινίου έκανε παρέμβαση το ΚΚΕ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της σχολικής στέγης στη Δημοτική Κοινότητα Αιγινίου, Δήμου Πύδνας – Κολινδρού της ΠΕ Πιερίας
  ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Θέμα: Κάλυψη των άμεσων αναγκών της σχολικής στέγης στη Δημοτική Κοινότητα Αιγινίου, Δήμου Πύδνας – Κολινδρού της ΠΕ Πιερίας.

Χρόνιο, πιεστικό αλλά και σε πολύ επικίνδυνο πρόβλημα, έχει εξελιχθεί, η στέγαση του ΕΠΑΛ Αιγινίου, του οποίου το κεντρικό κτήριο, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της παλαιότητας και των κατασκευαστικών ατελειών του.
Μάλιστα έπειτα από επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και σύμφωνα με την 866/29.01.2014 βεβαίωση, οι δύο αίθουσες όπου στεγάζονται τα εργαστήρια του Τομέα Ηλεκτρολογίας, παρουσιάζουν επικίνδυνες ρωγμές στους τοίχους, το εσωτερικό ταβάνι έχει πάρει αρνητική κλίση, σε μια από τις δύο αίθουσες παρουσιάζεται εγκάρσια τομή. Στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εντοπίζεται αποκόλληση σοβάδων, υπάρχει εισροή υδάτων από την στέγη. Τέλος συνίσταται να αποφεύγεται η χρήση τους, λόγω ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας.
Να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα της ακαταλληλότητας και ανεπάρκειας εξυπηρέτησης των αναγκών των μαθητών, υπάρχει εδώ και χρόνια, χωρίς να δίνεται ουσιαστική και οριστική λύση. 
Επιπλέον χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Κίτρους που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα με το ΕΠΑΛ Αιγινίου, ενώ παράλληλα οι αίθουσες και λοιποί χώροι δεν επαρκούν για την κάλυψη του αριθμού και των αναγκών των μαθητών του.
 Για την κατάσταση αυτή ευθύνη έχουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με την πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας, οξύνουν το στεγαστικό σχολικό πρόβλημα,
Επειδή το πρόβλημα της σχολικής στέγης δε λύνεται με συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολικών κτιρίων, ούτε όμως και μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ. και λυόμενων κτιρίων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι  κ. Υπουργοί, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αναγκών σχολικής στέγης των μαθητών της Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου, του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, με την υλοποίηση ενός σύγχρονου προγράμματος σχολικής στέγης υπαγμένο στο κράτος και καταργώντας τα ΣΔΙΤ.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου