Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο Νότης Μαριάς ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ για την επίσκεψη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον
ραδιοφωνικό  σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  και στον δημοσιογράφο Στάθη Σχοινά στις  8.7.2015.

Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς μιλά για:

1. Το ότι δεν ανήκει στους ΑΝΕΛ και τονίζει ότι είναι Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής (00:49).
2. Την ομιλία Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο και το εχθρικό κλίμα που επικρατούσε (01:22).
3. Τη σύγκρουσή του με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέμπερ .(02:45).
4. Την αποτυχία του μνημονίου και το ότι Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει (04:29).
5. Το ότι πρέπει να «παίξουμε όλοι Εθνική Ελλάδος» μέχρι το τέλος των διαπραγματεύσεων (04:51).
6. Την ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης των Ευρωβουλευτών από την πλευρά της Ελλάδας και ότι μας συμφέρουν οι ανοιχτές διαδικασίες γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας (06:33) (11:32).
7. Το ύπουλο παιχνίδι της Λεπέν και της ακροδεξιάς (09:33).
8. Τις δηλώσεις του Προέδρου της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκ. Φερχόφστατ (10:34).





Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα της τρόικας.

Τα τελεσίγραφα της τρόικας και των δανειστών κατήγγειλε στις 7/7/2015 με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την αποδοτική χρήση των πόρων στην Ε.Ε. ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η πολιτική απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλήρως αποτύχει. Η μερκελική λιτότητα έχει γεμίσει την Ευρώπη με στρατιές ανέργων, με εκατομμύρια φτωχούς. Ιδίως στην Ελλάδα τα μνημόνια απέτυχαν πλήρως. Έχουμε πάνω από 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στο 25,4%, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών στο 29,1%, το ποσοστό ανεργίας των νέων ανέρχεται στο 50,1%, το υψηλότερο στην Ευρώπη».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και όμως ακόμα και τώρα η τρόικα επιμένει στην ανάλγητη αντικοινωνική της πολιτική. Παρότι έχουμε μια τεράστιας έκτασης ανθρωπιστική κρίση η τρόικα επιμένει να ζητά μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ, διατήρηση σκληρών φόρων όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ. Απαιτεί διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Όμως ο Ελληνικός λαός απορρίπτει τα τελεσίγραφα και τις απειλές της τρόικας. Γι’ αυτό στο προχθεσινό δημοψήφισμα είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στην τρόικα και στα μνημόνια».