Οι ξυλορακέτες παραλίας αποτελούν μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες πολλών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των φανατικών παικτών
πληθαίνει, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν τις διάσημες πλέον χειροποίητες ξυλορακέτες "Το αγόρι".
Η επιχείρηση "Το αγόρι" ιδρύθηκε το 1958 από τον Δημήτρη Φερεντίνο και από τότε εδρεύει στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στην οδό Φραγκούδη 26.
Εκεί, συναντήσαμε την κα Μαρία Παπαναστασίου συνιδιοκτήτρια της επιχείρησης με τον γιο της Νικόλαο Παπαναστασίου και μας μίλησε για την ιστορία της επιχείρηση, τον τρόπο κατασκευής των ξυλορακετών, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τα επιχειρηματικά της σχέδια και για πολλά άλλα...
Πώς όμως ξεκίνησε η επιχείρηση "Το αγόρι"; Όπως μας είπε η κα Παπαναστασίου: "H επιχείρηση που διατηρούσε μέχρι τότε ο σύζυγός μου, Δημήτρης Φερεντίνος, παρήγαγε έπιπλα. Κάποια στιγμή άρχισε να παρατηρεί ότι όλο και περισσότεροι άρχισαν να παίζουν ρακέτες στην παραλία. Τότε, αποφάσισε να κατασκευάσει δύο ρακέτες. Όταν είδαν τις ρακέτες κάποιοι γνωστοί μας του ζήτησαν να φτιάξει και για αυτούς. Έτσι, ξεκίνησε δειλά δειλά να κατασκευάζει ξυλορακές".
Το όνομά της η επιχείρηση προέκυψε από τον ιδρυτή της επιχείρησης, Δημήτρη Φερεντίνο. "Ο σύζυγός μου ήταν ένας άνδρας ψηλός, νέος και γυμνασμένος. Έφτιαχνε λοιπόν 20 ρακέτες και όταν κατέβαινε στη παραλία για να παίξει τις έπαιρνε μαζί του σε μία τσάντα. Ο κόσμος είχε μάθει ότι πουλούσε ρακέτες και επειδή δεν γνώριζαν το όνομά τού του φώναζαν "αγόρι έλα και από εδώ". Έτσι λοιπόν υιοθέτησε το όνομα αυτό για την επιχείρησή του την οποία την ονόμασε "Το αγόρι".
Η επιχείρηση χειροποίητων ξυλορακετών "Το αγόρι" εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται μόνο με την κατασκευή ρακετών παραλίας. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις συγκεκριμένες ρακέτες τόσο ξεχωριστές; "Oι ρακέτες μας έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες", τόνισε η κα Παπαναστασίου. Και συνέχισε λέγοντας "Κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τα γραμμάρια που ζυγίζουν. Εξωτερικά κατασκευάζονται από κόντρα πλακέ και το εσωτερικό τους είναι από ευρωπαϊκά μαδέρια που κόβονται σε πηχάκια. Στη συνέχεια, αυτά τοποθετούνται, έπειτα, ακολουθεί κενό αέρος, μετά κοζάρουμε την ρακέτα, την κλείνουμε και την κάνουμε σάντουιτς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας πω ότι το 1992 κατοχυρώσαμε πατέντα, εξαιτίας των κενών αέρων που χρησιμοποιούμε στην κατασκευή τους".
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ