Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ TURKISH AIRLINES

  Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των Τουρκικών Αερογραμμών TURKISH AIRLINES για γνωριμία με την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Πιερίας και την προοπτική συνεργασίας με τον
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ, αποτέλεσε την αφορμή της  συνάντησης στα γραφεία του οργανισμού, του Διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης Utku Yazan με τη διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2015.
  Υποδεχόμενος και καλωσορίζοντας τον κ. Yazan, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του οργανισμού Νίκος Πασχαλούδης αναφέρθηκε στην ιστορία του Φεστιβάλ Ολύμπου , στη  διαχρονική καλλιτεχνική του αξία , στην πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία  του, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό της Πιερίας , καθώς για τη διαφημιστική δυναμική του φεστιβάλ και το πρόγραμμα των χορηγιών . Δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τα αισθήματα φιλίας που τρέφουν οι πολίτες της Πιερίας για τον τουρκικό  λαό και την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε η αδελφοποίηση του Δήμου Δίου με τον Δήμο Σελτζούκ ( Αρχαίας Εφέσου).
   Από την πλευρά του ο κ. Yazan, τόνισε: «Από το 2011 που διοργανώνουμε ταξίδια από τη Θεσσαλονίκη, στοχεύουμε στην ανάδειξη του βορειοελλαδικού τόπου με τις τόσες ομορφιές που ζει όμως στη σκιά των Αθηνών και των νησιών. Προσπαθούμε να γίνει η Θεσσαλονίκη γνωστή σε κάθε γωνιά της γης. Πετάμε σε 105 χώρες και τρεις χιλιάδες πόλεις, στις οποίες μπορούμε να συστήσουμε και να γνωστοποιήσουμε τις ομορφιές της περιοχής και ασφαλώς το ρόλο και τη συμβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου στον πολιτισμό και όχι μόνο. Είμαστε γείτονες και πρέπει να γνωρίσουμε αυτά τα χώματα, γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα της καρδιάς μας. Ο Όλυμπος είναι το σημαντικότερο σημείο αναφοράς που όμως πρέπει να αναδείξουμε σωστά. Από την πλευρά μας είμαστε ανοικτοί για συνεργασία.»
   Το μέλος της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Χάιδω Παπαχατζή σκιαγράφησε την ευρύτερη προοπτική συνεργασίας στην οποία μπορούν να εμπλακούν και άλλοι φορείς, όπως το Επιμελητήριο Πιερίας, ενώ το επίσης διοικητικό μέλος Ζαφείρω Κουσιοπούλου ανέπτυξε τη δυναμική των χορηγιών με τα ανταποδοτικά για όλους οφέλη.
   Από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡ.ΦΕ.Ο., ήταν παρόντες οι Νίκος Πασχαλούδης, Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάιδω Παπαχατζή και Περικλής Χατζηγιάννης. Επίσης τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής Μελίνα Παπαδοπούλου και του τομέα εθελοντών και εκτελούσα χρέη διερμηνέα Έλλη Πασχαλίδη.
   Τον κ. Yazan συνόδευε η γραμματέας του και διερμηνέας Μαίρη Δροσοπούλου, οι Πιεριείς  που συνεργάζονται με τις Τουρκικές Αερογραμμές Δημήτριος Πάτσιος και Γεώργιος Γουλάρας, εκπρόσωποι της εταιρείας WERT και ο δημοσιογράφος Παντελής Τζερτζεβέλης.