Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Αιγινιακός... αλά Football League - Με Γιώργο Φοιρό και Γιώργο Λιόλιο στον πάγκο του

Με ρόστερ που δεν θα θυμίζει σε τίποτα ομάδα Γ' Εθνικής αναμένεται να κατέβει του χρόνου η ομάδα.


Προς ολοταχώς για την επιστροφή του στη Β΄εθνική κατηγορία έχει βάλει ο Αιγινιακός που αποδεδειγμένα με τις μέχρι τώρα ενέργειες του μεγαλομετόχου του, αποτελεί το μεγάλο φαβορί στον 2ο όμιλο της Γ΄εθνικής κατηγορίας (άν τελικά παραμείνει σε αυτόν).
Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για πολλές ομάδες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και σίγουρα ακόμη δυσκολότερη για την 3η τη τάξει κατηγορία της χώρας μας, η οποία έχει μόνο έξοδα, καμία επιχορήγηση και ελάχιστα έσοδα.
Παρόλα αυτά ο Αιγινιακός του Γιάννης Νιώπα δείχνει αποφασισμένος για την επιστροφή του στη φούτμπολ λίγκ. Το περσινό ρόστερ της ομάδας θα παραμείνει στο σύλλογο της Πιερίας με ελάχιστες εξαιρέσεις και τα όποια κενά δημιουργηθούν, θα καλυφθούν με ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας.
Ήδη το όνομα του πολύπειρου Γιώργου Φοιρού στον πάγκο της ομάδας δείχνει ξεκάθαρα τις βλέψεις του συλλόγου του Αιγινίου. Ένας τεχνικός που έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να πραγματοποιήσει τον στόχο που θα βάλει η κάθε διοίκηση.
Αποτελεί πέρα από σίγουρο ότι ο Γιάννης Νιώπας θα «κατεβάσει» ομάδα Β΄εθνικής στην Γ΄εθνική κατηγορία την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει τον Αιγινιακό τον οποίο δε θα μπορεί να …φρενάρει, κανένας.
Πηγή: Pieriasport.blogspot.gr

http://www.mikriliga.com/




Ανέλαβε και τυπικά τον Αιγινιακό ο πολύπειρος κόουτς με στόχο την επιστροφή στη Football League.

Η ανακοίνωση: «Ο Αιγινιακός ανακοινώνει την πρόσληψη του Γεωργίου Φοιρού, ο οποίος αναλαμβάνει και επίσημα την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τη νέα αγωνιστική χρονιά 2015-2016. Συνεργάτης του θα είναι ο κ. Γιώργος Λιόλιος από τη θέση του Γυμναστή. Η διοίκηση του Αιγινιακού τους καλωσορίζει και εύχεται καλή επιτυχία».
Το προφίλ του Γιώργου Φοιρού
Ο Γιώργος Φοιρός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1971 στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε για δώδεκα χρόνια, έως το 1983 έχοντας 303 συμμετοχές. Το 1983 μεταπήδησε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, όπου και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έχοντας συμμετάσχει σε 353 αγώνες συνολικά.
Την περίοδο 1974-1982 ο Γιώργος Φοιρός υπήρξε διεθνής 52 φορές με την Εθνική Ελλάδας. Κορυφαία του στιγμή η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 που διεξήχθη στην Ιταλία.
Αξιόλογη ήταν η καριέρα που ακολούθησε και από το πόστο του προπονητή. Έχει βρεθεί στους πάγκους αρκετών ελληνικών συλλόγων, με σημαντικότερη την παρουσία του σε αυτόν του Άρη την περίοδο 1992-1996, όταν και οδήγησε τους “κιτρινόμαυρους” στο Κύπελλο UEFA (1994-1995).
Στην τεχνική ηγεσία του Άρη επέστρεψε την περίοδο 1997-1998 όταν ο ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία βρέθηκε στη Β’ Εθνική και τον επανέφερε στην πρώτη κατηγορία, αλλά και το 2003, όταν τον οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.