Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”: Η Ελλάδα πρέπει να αγωνιστεί για να αποκτήσει εθνική παραγωγή!

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος μίλησε στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαδόπουλο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο από την εφημερίδα "Παρασκήνιο":

«Η Χρυσή Αυγή έχει αποδείξει πως και μετεκλογικά κάνει ό,τι διακηρύσσει και πριν στηθούν οι κάλπες. Ως εκ τούτου, είχαμε πει πως θα καταψηφίσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία, η οποία δεν θα καταγγέλλει τα μνημόνια και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», διαμηνύει μέσω του «Π» ο Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Σε ερώτηση του «Π» για το εάν η κοινωνία αντέχει ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, ο κ. Μιχαλολιάκος απαντά: «Ασφαλώς και όχι. Πρόκειται για συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής, που δεν οδηγεί την εθνική οικονομία σε ανάπτυξη. Ευρισκόμεθα ενώπιον νέου μνημονίου, παρά τα όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά μετά από μία πενταετία μνημονίων που οδήγησε τη χώρα στο μηδέν, στο αδιέξοδο, με περισσότερα χρέη και καμία προοπτική ανάπτυξης».
Σύμφωνα με τον Γ.Γ. του εθνικιστικού κόμματος: «Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτήν τη συμφωνία, αυτό το μνημόνιο, για λόγους πολιτικούς και ιδεολογικούς. Για εμάς αποτελούν σημείο ουσίας οι αποικιοκρατικοί όροι με τους οποίους έχουν υπογραφεί τα μνημόνια: το αγγλικό δίκαιο και η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Θυμίζω ότι η Ελλάδα δανείζεται σχεδόν 200 χρόνια - όσο υπάρχει ως ελεύθερο κράτος -, όχι όμως με τοκογλυφικούς όρους. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία, το 1821, είχαμε πει «όχι» στο αίτημα των δανειστών για να δοθούν ως εγγύηση για το πρώτο δάνειο οι εθνικές γαίες σε Κορινθία και Αχαΐα, όπου εκεί παραγόταν το τότε ισχυρό εξαγωγικό προϊόν της σταφίδας».
«Αμύγδαλα από την Ισπανία»
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εκτιμά πως «η Ελλάδα πρέπει να αγωνιστεί για να αποκτήσει εθνική παραγωγή, να αποκτήσει πρωτογενή τομέα. Είσαγουμε μέχρι και αμύγδαλα από την Ισπανία ή μήλα από τη Χιλή. Δυστυχώς, δεν προτιμούνται τα ελληνικά προϊόντα και σε αυτό δεν φταίει μόνον το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν παράγουν. Ναι, παράγουν πολύ λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και αυτά που παράγουν αποκλείονται από το καρτέλ των τροφίμων. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα της οικονομίας, που δεν τολμάει κανείς να θίξει».
Ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει μέσω του «Π» πως «είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του μνημονίου, οι τιμές στα ράφια να είναι πιο υψηλές απ' ό,τι στη Γερμανία και τη Γαλλία. Υπάρχει καρτέλ και το κράτος αδιαφορεί. Ακόμα και το κράτος της "πρώτης φοράς Αριστεράς"».
Τέλος, ο ισχυρός άνδρας του Λαϊκού Συνδέσμου αναφέρεται στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ως ακόμα μια πληγή στις σάρκες της ελληνικής οικονομίας: «Πώς να αντέξει η χώρα μας άλλους παράνομους μετανάστες με την καταγεγραμμένη ανεργία στο 27% και αυτή των νέων στο 50%; Η Ιταλία, ήδη, απειλεί ότι θα τους δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ εδώ ούτε λέξη. Γινόμαστε μάρτυρες ενός ψεύτικου φιλο - ανθρωπισμού από ΜΚΟ, την ώρα που κρύβονται πολλά και βρώμικα εκατομμύρια πίσω από αυτή την ιστορία»