Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος αποτελεί μία ευκαιρία προβληματισμού και απολογισμού σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για τις δράσεις και τη
συμβολή μας στη θωράκιση του περιβάλλοντος.

Αυτή η μέρα αποτελεί το έναυσμα για δράση. Αλλάζοντας μικρές, καθημερινές συνήθειες, όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Χρειάζεται ο καθένας από εμάς  ξεχωριστά να καταθέσει την δική του προσωπική συνεισφορά. Μπορούμε όλοι μας, με τις δικές μας ενέργειες, να βοηθήσουμε  έμπρακτα και να γίνουμε πρότυπα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Το περιβάλλον δεν είναι επάγγελμα.  Είναι τρόπος ζωής. Χρειάζεται  κάθε πολίτης να καταλάβει ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που νοείται ως περιβάλλον και να δράσει ανάλογα.
Στον Δήμο Κατερίνης έχουμε αποδείξει , ότι το περιβάλλον αποτελεί βασική προτεραιότητα και ζωτικό στοιχείο πολιτισμού, ενώ η προστασία και η βελτίωση του, συντεταγμένα και ολιστικά, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης.
Καμιά πολιτική όμως για το περιβάλλον δεν μπορεί να επιτύχει αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα η δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.
                    
Ας αποτελέσει ο καθένας μας την αλλαγή που θέλουμε να δούμε.
Ας σκεφτούμε ΑΠΛΑ… όπως η φύση.


Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης
Πρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας,

Υποδομών και Περιβάλλοντος ΚΕΔΕ