Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συνελήφθη 65χρονος προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος στα Γιαννιτσά Πέλλας για παράνομα τυχερά παίγνια(«φρουτάκια»)

Συνελήφθη ένα άτομο ως «παίκτης» για διενέργεια και συμμετοχή σε απαγορευμένα παίγνια

Κατασχέθηκαν συνολικά 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Συνελήφθησαν χθες (26-06-2015) το μεσημέρι έπειτα από στοχευμένη έρευνα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ο προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος, καθώς και ένας θαμώνας για παράνομα τυχερά παίγνια.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 65 και 48 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας Περί Παιγνίων, Εράνων κ αι Λαχειοφόρων Αγορών.
Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο των αστυνομικών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 58χρονης ημεδαπής, διαπιστώθηκε ο 65χρονος προσωρινά υπεύθυνος (σύζυγός της), να λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, 4 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους οποίους εμφανίζονταν παράνομα τυχερά παίγνια («φρουτάκια»), χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και την κατάλληλη πιστοποίηση διεξαγωγής τυχερών παιγνίων από την αρμόδια Αρχή.
Επιπλέον συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός που βρίσκονταν στο κατάστημα (θαμώνας) και συμμετείχε ως παίκτης στα συγκεκριμένα παράνομα τυχερά παίγνια, τα οποία διεξάγονταν με ειδικό παράνομο λογισμικό.
Από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν συνολικά 5 ηλεκτρονικοί υπολογιστές , μεταξύ των οποίων και ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής ( server ).
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, κατά την ώρα του ελέγχου απουσίαζε και αναζητείται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.