Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Παράκληση για μαθητές στην Κατερίνη

Παράκληση για την επιτυχία και την ενίσχυση των μαθητών που δίνουν ενδοσχολικές ή Πανελλήνιες εξετάσεις τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στον Ιερό Καθεδρικό
Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Ο κυρίως Ιερός Ναός της Θ. Αναλήψεως ήταν γεμάτος από μαθητές, υποψήφιους είτε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είτε κατά την κατ' έτος εξέταση των ενδοσχολικών εξετάσεων. 
Παράλληλα στον κάτω Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλου Βαρνάβα συμμετείχαν προσευχητηκά γονείς και συγγενείς των μαθητών που συμμετείχαν στην Ιερή Ακολουθία από βιντεοπροβολέα.
Κατά το τέλος της Παράκλησης ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε ότι δεν αρκεί μόνον η ενίσχυση και η βοήθεια του Θεού για την επιτυχία στις εξετάσεις αλλά χρειάζεται και η προσωπική προσπάθεια και μελέτη για την εκπλήρωση των στόχων. 
Τέλος απευθυνόμενος στους υποψηφίους των Πανελληνίων υπογράμμισε ότι μια αποτυχία στις εξετάσεις δεν συνεπάγεται με αποτυχία στη ζωή. Ιδιαίτερα υποστήριξε όλους τους μαθητές λέγοντας " Να έχετε πίστη στον Θεό και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις σας".

Παρόμοιες ακολουθίες τελέστηκαν σε Αιγίνιο, Κολινδρό, Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Κορινό.