Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ : "Ενιαία Ψηφιακή Αγορά" της ΕΕ - ώθηση για νέα κέρδη των μονοπωλίων

Για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει ώθηση για τα κέρδη των Ευρωενωσιακών μονοπωλίων στον ανταγωνισμό τους με τα αντίστοιχα Αμερικάνικα κ.α.  για τον έλεγχο μιας ιδιαίτερα κερδοφόρας αγοράς και τις μεγάλες συνέπειες για τους
εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη σχετική συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πιο συγκεκριμένα: 
"Η Στρατηγική της Επιτροπής για την "Ενιαία Ψηφιακή Αγορά" δίνει νέα ώθηση στους επιχειρηματικούς ομίλους αυτού του πεδίου υψηλής κερδοφορίας με αιχμή το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στους βιομηχανικούς κλάδους. Η διαμάχη Επιτροπής - Google αποτελεί έκφραση σφοδρών ανταγωνισμών ανάμεσα στα μονοπώλια για την κυριαρχία των αγορών. 21,4 δισεκατομμύρια ευρώ, λεηλατημένα από τα λαϊκά εισοδήματα προορίζονται από την ΕΕ για τα μεγαθήρια του κλάδου, για υποδομές, έρευνα και καινοτομία. Επεκτείνονται οι πιο εκμεταλλευτικές μορφές, η ελαστικής απασχόληση, η τηλε-εργασία, με χιλιάδες απολύσεις. Οι ελεγχόμενες από μεγαθήρια ηλεκτρονικές μορφές εμπορίου θα μονοπωλήσουν παραπέρα την αγορά, εξαφανίζοντας τους μικρούς.
Η φορο-αποφυγή θα ενταθεί όπως και η παρακολούθηση όλων των  πλευρών της ζωής μέσα από τις τεράστιες βάσεις δεδομένων.
Μόνος τρόπος να απολαύσει ο λαός τα τεράστια τεχνολογικά επιτεύγματα είναι να απαλλαγεί από τα δεσμά της ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, θεμελιώνοντας τη δική του εξουσία και οικονομία".

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ