Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

   Για μια αξιόλογη διάκριση μπορεί να καμαρώνει η εκπαιδευτική οικογένεια και η κοινωνία της Κατερίνης. Αυτή προήλθε από τις τέσσερις μαθήτριες της πέμπτης τάξης του 6ου Δημοτικού
Σχολείου της πόλης.
   Η Αναστασία Τσιανοπούλου, η Σοφία Χουγκάζ, η Παναγιώτα Τσιάμη και η Νικολέτα Κιολέογλου κατέλαβαν  επάξια το β΄ βραβείο διηγήματος στον πρώτο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, με θέμα «Κύπρος: 1974-2014, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ».
   Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, το μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας «σπίτι της Κύπρου» και η εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση και ψηφιακά μέσα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
   Οι νεαρές μαθήτριες με την επίβλεψη του δασκάλου Ιωάννη Δημητριάδη, ανέπτυξαν με γλαφυρότητα το Κυπριακό ζήτημα και με ευαισθησία σκιαγράφησαν το δράμα του κυρίου Γιώργου, ενός από τα πολλά αγνοούμενα πρόσωπα που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Το πόνημα είχε σαν κεντρικό τίτλο «η ιστορία ενός αγνοούμενου».
   Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2015 στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τις νεαρές συγγραφείς  να παραλαμβάνουν με ικανοποίηση και χαρά το βραβείο διηγήματος  της αντίστοιχης θεματικής ενότητας.

   Στο φωτογραφικό ενσταντανέ η Αναστασία Τσιανοπούλου, η Σοφία Χουγκάζ και η Παναγιώτα Τσιάμη. Συγχαρητήρια κορίτσια και πάντα επιτυχίες στη μόρφωση και τη ζωή.