Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας παράνομης έκδοσης ελληνικής ταυτότητας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, ενός ζευγαριού ημεδαπών και 2 ακόμα ατόμων

Κατάφεραν να εξαπατήσουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες με αποτέλεσμα να εγγραφεί ο 29χρονος στα σχετικά ληξιαρχικά βιβλία
Ο 29χρονος είναι σεσημασμένος για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και άλλα αδικήματα.
Η προσπάθεια, 29χρονου υπηκόου Πακιστάν σεσημασμένου για παιδική πορνογραφία ανηλίκων και άλλα αδικήματα, να εξαπατήσει με δόλιο τρόπο τις Ελληνικές Αρχές και να εκδώσει παράνομα ελληνική ταυτότητα, απετράπη χάριν στην παρατηρητικότητα και εγρήγορση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.
Για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 5 άτομα, εκ των οποίων ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, ένα ζευγάρι ημεδαπών ηλικίας 43 (γυναίκα) και 45 (άνδρας) ετών, καθώς και ένας 29χρονος και μία 28χρονη.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος τον Ιούλιο του 2013 συνοδευόμενος από το αντρόγυνο ημεδαπών, οι οποίοι προσποιούνταν τους βιολογικούς γονείς του, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου ισχυριζόμενος ότι γεννήθηκε στην πόλη της Βέροιας κατά το έτος 1988.
Μετά την έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης και κάνοντας χρήση αυτής, κατόρθωσε με δόλιο τρόπο να εγγραφεί στα σχετικά ληξιαρχικά βιβλία, λαμβάνοντας σχετική ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία ως μάρτυρες εμφανίζονται ο 29χρονος και η 28χρονη.
Ακολούθως στις 16-01-2015 ο 29χρονος μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και επιχείρησε να εκδώσει αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, πλην όμως κίνησε τις υποψίες των επιληφθέντων αστυνομικών οι οποίοι αποκάλυψαν την πραγματική ταυτότητά του.
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά το έτος 2008 είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση Πολιτικού Ασύλου στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ενώ το 2011 διέμενε στην Κάλυμνο και είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας.
Σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού ως προς το ποινικό παρελθόν του προέκυψαν τα ακόλουθα:
  •  Σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τον κ. Ανακριτή Κω, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  •  Συνελήφθη το 2012 στη Θεσσαλονίκη για τα αδικήματα της εκβίασης και της κλοπής.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την εμπλοκή περισσότερων ατόμων στην υπόθεση.