Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση- πικετοφορία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησε χθες, η κομματική οργάνωση Πιερίας

Συγκέντρωση- πικετοφορία στους δρόμους της πόλης  πραγματοποίησε χθες, 03/04/15, η κομματική οργάνωση Πιερίας με αφετηρία το σιντριβάνι.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν :

Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης και της ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Αμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων. Ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας, μοιράστηκε στον κόσμο η εξής ανακοίνωση:

 Οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης είναι τα όρια του κεφαλαίου
Το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαπρέπει στον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση. Αυτό φαίνεται από τις "κόκκινες γραμμές" και τα κυβερνητικά τεχνάσματα.
Πρώτο, το σύνθημα "τέλος η λιτότητα" είναι μαύρο αστείο.
"Είναι εδώ" η υψηλή ανεργία, οι απολύσεις, ο εργασιακός μεσαίωνας στους εργασιακούς χώρους, στις βιομηχανικές ζώνες, "είναι εδώ" οι χαμηλοί μισθοί, παραμένει η άθλια κατάσταση στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, υποφέρουν οι συνταξιούχοι, συνεχίζεται η οικονομική ασφυξία των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Στη θέση της λιτότητας μπαίνει ο "λιτός βίος" σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.
Δεύτερο, το σύνθημα που λέει πως η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει με "υφεσιακά μέτρα" δεν αφορά τους εργαζόμενους αλλά το μεγάλο κεφάλαιο, απευθύνεται στους μεγάλους επιχειρηματίες. Η αλήθεια είναι πως οι μεταρρυθμίσεις, οι αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση αποσκοπούν στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των επενδύσεων, της αύξησης των κερδών που προϋποθέτουν τσακισμένα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ενίσχυση του αντεργατικού οπλοστασίου που ψήφισαν στη Βουλή οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Τρίτο, το σύνθημα "τέλος στα μνημόνια" είναι για τους αφελείς. Η αλήθεια είναι πως το μνημόνιο, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως θα σκίσει και τα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχει, ως μέρος της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και της πλουτοκρατίας, ζει και βασιλεύει. Η ίδια η κυβέρνηση αποδέχεται το 70% των σκληρών μέτρων του μνημονίου και ισχυρίζεται ότι το υπόλοιπο 30% θα το αντικαταστήσει με άλλες μεταρρυθμίσεις, που θα είναι στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής του ΟΟΣΑ, ενός ιμπεριαλιστικού οργανισμού που ανοίγει δρόμο όλα τα χρόνια για την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση επαγγελμάτων.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυνδέσει το μνημόνιο από τη δανειακή σύμβαση και συνεχίζει να ισχυρίζεται προκλητικά πως είναι διαφορετικά πράγματα.
Αυτό δεν έχει σχέση με την αλήθεια. Η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο είναι ενιαία εργαλεία επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής και προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, των αντιδραστικών αλλαγών, όπως έκανε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα είναι οι παραγωγοί του πλούτου και τα συμφέροντά τους είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τη μοναδική φιλολαϊκή λύση που προτείνει το ΚΚΕ. Για τη μονομερή διαγραφή του χρέους που δεν το δημιούργησε ο λαός. Για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που είναι επικίνδυνοι αντίπαλοι των λαών και να διαμορφωθούν όροι για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς. Για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Με το λαό το τιμόνι της εξουσίας, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού, ώστε να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να αναπτυχθεί σχεδιασμένα η οικονομία, να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, να γίνει πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού».