Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια, έχει έγκαιρα επισημάνει τον εγκληματικό νεοναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.  Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που, έστω και με
χαρακτηριστική καθυστέρηση και αφού προηγήθηκαν δολοφονίες και σοβαροί τραυματισμοί εκατοντάδων μεταναστών και Ελλήνων πολιτών από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, η ναζιστική οργάνωση λογοδοτεί - επιτέλους - στη δικαιοσύνη.

Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χρυσής Αυγής με την καταδίκη των μελών και των καθοδηγητών των εγκληματικών πράξεων των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, για εγκλήματα που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

 Η διάλυση των θυλάκων της ναζιστικής οργάνωσης στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και ο εκδημοκρατισμός τους, χρειάζεται να αποτελέσει προτεραιότητα το επόμενο διάστημα.


Επισημαίνουμε, τέλος, τη σημασία της ενίσχυσης της αντιρατσιστικής νομοθεσίας της χώρας, καθώς και πρωτοβουλιών αντιφασιστικής ενημέρωσης και ιστορικής μνήμης στην εκπαίδευση, τις τοπικές κοινωνίες, τους εργασιακούς χώρους. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη σε ενεργοποίηση και εγρήγορση για την πολιτική, κοινωνική και ηθική απομόνωση του φασισμού σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής.