Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, συνεχίζει την δράση του με πολλούς τρόπους

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας  “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, συνεχίζει την δράση του με περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με ανακοινώσεις στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά  Μ.Μ.Ε., με
 παρεμβάσεις έξω από τους τόπους δουλειάς, στην επιθεώρηση εργασίας, με ερωτήσεις  στη βουλή κλπ.  Βασική μας  επιδίωξη  μέσα από τις περιοδείες αυτές  είναι η επικοινωνία,  η ανάδειξη  των προβλημάτων  και η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων γι’ αυτά. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την απλήρωτη δουλειά, τις απολύσεις, τις απλήρωτες υπερωρίες, τους μισθούς πείνας , την εντατικοποίηση της δουλειάς, εξ αιτίας του μειωμένου προσωπικού, την τρομοκρατία που τσακίζει κόκαλα, τις εργασιακές  σχέσεις  λάστιχο, τις ατομικές συμβάσεις που έγιναν καθεστώς , την υποχρεωτική προσέλευση των εργαζομένων μια ώρα νωρίτερα στη δουλειά, κυρίως  στα σούπερ μάρκετ για την καθαριότητα, κλπ, φυσικά απλήρωτη. Το Συνδικάτο έκανε αρκετές παρεμβάσεις για τα παραπάνω προβλήματα των εργαζομένων σε αρκετούς χώρους δουλειάς , και σε ορισμένες  περιπτώσεις υποχρεώσαμε  την εργοδοσία να ικανοποιήσει ορισμένα από τα  αιτήματα των εργαζομένων, όπως, στο 3 ΜΑΡΚΕΤ που πληρώθηκαν οι υπερωρίες και τα ρεπό, στη βιομηχανία ΒΙΟΖΩΚΑΤ μέρος των υπερωριών, στη βιομηχανία Κάλας τα δεδουλευμένα δυο μηνών. Τέλος  με τη δράση μας αυτήν αναγκάσαμε  κάποιους εργοδότες  έστω και προσωρινά  να μη βάλουν σε εφαρμογή το σύνολο  των αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζουν. Στις  περιοδείες στα Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης-carrefour, Α.Β.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΜΑΣΟΥΤΗΣ,  FAMILY  MARKET κλπ, η συζήτηση που είχαν τα μέλη του συνδικάτου με τους εργαζόμενους  αφορούσε τις αιτίες  που γεννούν τα προβλήματα. Η ουσία της  ταξικής πολιτικής, που γεννά τη φτώχεια για τους εργαζόμενους . Ακόμα για την κοροϊδία της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που  εφαρμόζει και επεκτείνει τους  μνημονιακούς νόμους και δίνει νέα προνόμια στο κεφάλαιο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν και τα αιτήματα για την επιστροφή όλων των κλεμμένων από το 2009 έως σήμερα, από τις κυβερνήσεις  του κεφαλαίου για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Αιτήματα  θεσμικά και  οικονομικά, όπως είναι η υπογραφή επιχειρησιακής και κλαδικής σύμβασης εργασίας, η κατάργηση των ατομικών συμβάσεων. Η  κατάργηση της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής  νομοθεσίας  που υπηρετεί το κεφάλαιο. Η επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες. Με λίγα λόγια η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, που τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης για τα κέρδη των  μονοπωλίων.  Ξεχωριστής σημασίας  ζήτημα στη συζήτηση των μελών του συνδικάτου με τους εργαζόμενους  ήταν η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η απαλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό,  τους  συνοδοιπόρους των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας , που υπονομεύουν κάθε  διάθεση για αγώνα στους  τόπους δουλειάς .
Το  Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” θα συνεχίσει να περιοδεύει στους χώρους δουλειάς  παρεμβαίνοντας για τα προβλήματα του χώρου για την οργάνωση  της πάλης. Σε αυτήν την κατεύθυνση  καλούμε  όλους τους εργαζόμενους, να συμπαραταχτούν με το Συνδικάτο να γίνουν μέλη  του, να σηκώσουν κεφάλι συλλογικά  σε μια κοινή πορεία πάλης, η οποία δεν είναι άλλη από το  να πάψει να αγωνιά για το αν και πότε θα  μας  πετάξει ο εργοδότης και η κυβέρνηση του , ένα κομμάτι ψωμί για να ζήσουμε. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα πάρει  πολύπλευρες πρωτοβουλίες για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική λαϊκή οικογένεια, όπως η ανεργία, η σφράγιση όλων των βιβλιαρίων υγείας, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων αλλά και με πολιτιστικές δραστηριότητες. Την Τετάρτη  8 Απριλίου το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. θα συμμετέχει με το ΠΑΜΕ  και τα αλλά κινήματα στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  έξω από την ΔΕΗ. Καλούμε  τα μέλη του συνδικάτου να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας.
 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν ΠΙΕΡΙΑΣ.  «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
                                                
Τηλ. επικοινωνίας: 6973111270, 6976323079
                                           
     e-mail: iprotoporia2008@gmail.com