Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Καφέ της Επιστήμης - Δευτέρα 20.4.2015

Καφέ της Επιστήμης - Δευτέρα 20.4.2015
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Βρετανικό Συμβούλιο, το ΝΟΗΣΙΣ και το

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους με τις συναντήσεις τους στο «Καφέ της Επιστήμης».
Τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον φιλόξενο χώρο του καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ. 2310 821231), όσοι επιθυμούν, πίνοντας τον καφέ τους, μπορούν να παρακολουθήσουν το επιστημονικό θέμα με τίτλο: «Ασφάλεια φαρμάκων-διαστάσεις του ζητήματος και σύγχρονες προσεγγίσεις με τεχνολογίες βιοϊατρικής πληροφορικής».
Με σκοπό τη σωστή χρήση φαρμάκων στο κλινικό περιβάλλον και την ασφάλεια των ασθενών, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που στηρίζουν την ιατρική απόφαση προκειμένου να αποτραπούν παραλείψεις για τη συνταγογράφηση ενός φαρμάκου ή για πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων.
Ομιλητές θα είναι ο ομότιμος καθηγητής παθολογίας του ΑΠΘ Χρύσανθος Ζαμπούλης και ο ερευνητής του INSERM/UPMC και συνεργαζόμενος ερευνητής του ΙΝΕΒ ΕΚΕΤΑ Βασίλης Κουτκιάς.
Συντονίζει η Λέλα Κεσίδου, δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε θέματα υγείας.

Είσοδος ελεύθερη.


Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105 (Δευτέρα-Παρασκευή, 9.00-15.00)
E mail: konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter




ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΟΗΣΙΣ