Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το πλαστό βίντεο για το βίντεο Βαρουφάκη και η οργή του υπουργού στο Twitter

Γερμανική σατιρική εκπομπή υποστηρίζει πως παραποίησε το βίντεο του Γιάνη Βαρουφάκη με το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο. Η Bild επιμένει ότι είναι αληθινό. Τι έγραψε ο υπουργός Οικονομικών στο Twitter
Συνεχίζεται το κομφούζιο με το βίντεο με το μεσαίο δάχτυλο που φαίνεται πως ύψωνε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Γερμανούς, μιλώντας πριν από δύο χρόνια σε συνέδριο στο Ζάγκρεμπ. Η χειρονομία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, προκάλεσε σάλο στη γερμανική κοινή γνώμη, αναπαράχθηκε δεκάδες φορές στα μέσα μαζική ενημέρωσης και έκανε το γύρο του κόσμου.
Σήμερα συντελεστές σατιρικής εκπομπής του Neo Magazin,  σε τρέιλερ της εκπομπής τους, δήλωσαν πως ήταν εκείνοι που έφτιαξαν το βίντεο, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν κάνουν πλάκα.
Στο βίντεο που ακολουθεί, κοροϊδεύουν τόσο τον παρουσιαστή της πολιτικής εκπομπής, όσο και την εφημερίδα που αναπαρήγαγε το βίντεο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η BILD με δημοσίευμά της, επιμένει ότι το βίντεο είναι αληθινό και ότι οι κωμικοί κάνουν πλάκα για το ότι το "παραποίησαν". Υποστηρίζει δηλαδή ότι η φάρσα είναι η "παραποίηση" και όχι το πρώτο βίντεο.
Η εκπομπή που προβάλλεται στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF έδειξε ένα αναλυτικό βίντεο με τον τρόπο που φέρεται να παραποίησε το βίντεο, δείχνοντας τόσο τα γυρίσματα, όσο και το αυθεντικό βίντεο. Η σατιρική εκπομπή σημειώνει εκμεταλλεύτηκε μια εκφορά του λόγου του Έλληνα υπουργού, για να περάσει τη φάρσα της, που όπως υποστηρίζει την "έχαψε" μέχρι και ο ειδικός σε πλαστά βίντεο.
"Ευτυχώς υπάρχουν και οι ειδικοί για κάθε περίπτωση στο διαδίκτυο. Αλήθεια υπάρχει πραγματικό, πιστοποιημένο επάγγελμα για τέτοιες περιπτώσεις;" αναρωτιέται ένας από τους παρουσιαστές του καυτηριάζοντας την έκταση που πήρε το θέμα, αλλά και τη βεβαιότητα του επιστήμονα πως το βίντεο είναι πραγματικό.
Δείτε το βίντεο από το τρίτο λεπτό και μετά (πατήστε τη ρύθμιση για να ενεργοποιηθούν οι υπότιτλοι στα αγγλικά)

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ