Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ)

Συνάντηση με εργαζομένους της εταιρίας και τευτλοπαραγωγούς ειχε σήμερα  ο Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Υπουργός τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην εξεύρεση 7 εκατ. ευρώ για την άμεση αποπληρωμή των οφειλών του 2014 προς τους αγρότες. Ενώ θα αναζητηθούν άλλα 20 με 25 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποτελέσουν το κεφάλαιο κίνησης προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι η βιομηχανία.
Παράλληλα, όπως είπε τόσο ο κ. Λαφαζάνης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβαλλοντικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, πρέπει να γίνουν κάποιες παράλληλες κινήσεις. «Πρέπει να πάρουμε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από τον εκκαθαριστή και να βάλουμε νέα διοίκηση, με νέο προσανατολισμό», επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης.
Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι η συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας και η λειτουργία των τριών εργοστασίων της βιομηχανίας. «Η ιδιότυπη σχέση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, εκκαθαριστή της ΑΤΕ και Τράπεζας Πειραιώς πρέπει να λυθεί. Πρέπει να κλείσει αυτό το θέμα», τόνισε, μιλώντας προς τους εργαζομένους της βιομηχανίας.
Να σημειωθεί ότι στα μέσα του 2014, το κλείσιμο δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης είχε παρουσιαστεί από την τότε κυβέρνηση ως λύση για την επιβίωσή της.
Ως εργαζόμενοι είμαστε ικανοποιημένοι εφόσον λειτουργεί η εταιρία. Πρέπει όμως να δούμε σε ποιο πλάονο θα λειτουργήσει εφεξης, δήλωσε στο ΡΘ το μέλος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΒΖ Σταύρος Αργυρόπουλος.


http://www.rthess.gr