Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση για τους 43 εκτελεσμένους στο Σ. Σταθμό

Ομάδα Γυναικών Κατερίνης
Μέλος της ΟΓΕ
Η ομάδα γυναικών Κατερίνης καταγγέλει την κατάπτυστη απόφαση του Δήμου Κατερίνης να καλέσει τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για την Επέτειο της ομαδικής
εκτέλεσης 43 συμπατριωτών μας το 1943, κατά τη διάρκεια της κατοχής από το ναζιστικό γερμανικό στρατό.
Όσο κι αν θέλουν οι ιθύνοντες να ωραιοποιούν μια κατάσταση και να στηρίζουν ένα φασιστικό μόρφωμα, δεν μπορούν να κρύψουν τη μισάνθρωπη ιδεολογία του. Όσο κι αν επιμένουν στη δήθεν τήρηση των «πρωτοκόλλων», δε μας πείθουν ότι δεν κλείνουν το μάτι στους υμνητές του φασισμού/ ναζισμού, χρησιμοποιώντας τους ως μια μελλοντική εφεδρεία, αμαυρώνοντας τη μνήμη των εκτελεσμένων.
Καλούμε κάθε γυναίκα να σκεφτεί τι κρύβεται πίσω από τους εναγκαλισμούς με φασιστοειδή, να σκεφτεί πολύ περισσότερο τη θέση της απέναντι σε μια ιδεολογία που τη θεωρεί «το συμπλήρωμα του άνδρα, που θα τον κάνει το συνεχιστή της φυλής», τη θεωρεί δηλαδή μια αναπαραγωγική μηχανή. Καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μάνα που νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών της,  να αντιπαλέψει τη σύγχρονη προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής και την ιδεολογία που μας θέλει σκλάβες και σκλάβους στο όνομα του έθνους, υπηρέτες και υπηρέτριες των ντόπιων αφεντικών.
Καλούμε τις γυναίκες και όλους τους πολίτες της Κατερίνης να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τη βεβήλωση των νεκρών μας στην εκδήλωση της υποκρισίας και να συμμετέχουν στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την Κυριακή 22/02/2015, 12.00 μ στο μνημείο των πεσόντων στο Σ. Σταθμό.