Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Εντοπίστηκε καφενείο στην Αριδαία Πέλλας που διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια («φρουτάκια»)

Συνελήφθησαν 7 άτομα, εκ των οποίων η 31χρονη προσωρινά υπεύθυνη και 6 παίκτες - θαμώνες

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 228,60 ευρώ και 24 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Πραγματοποιήθηκε χθες (30-01-2015) το μεσημέρι, αιφνιδιαστική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας σε συνεργασία με το Αστυνομικό τμήμα Αριδαίας, κατά την οποία εντοπίστηκε καφενείο στην Αριδαία Πέλλας, που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια («φρουτάκια»).
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν συνολικά 1 αλλοδαπή και 6 ημεδαποί, ηλικίας από 31 έως 70 ετών, εκ των οποίων η 31χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και 6 παίκτες.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων και μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα ιδιοκτησίας 85χρονης ημεδαπής η οποία απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου, διαπιστώθηκε η 31χρονη, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία συνολικά 24 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους 6 εκ των οποίων διενεργούνταν παράνομα παίγνια («φρουτάκια»), από ισάριθμους θαμώνες.
Από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν 24 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι 2 εκ των οποίων λειτουργούσαν ως «εξυπηρετητές» ( server ), καθώς και το χρηματικό ποσό των 228,60 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί «παιγνίων» θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.