Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση συμβούλων τοπικής κοινότητας Κατερίνης Άλλος δρόμος για δημοτική βιβλιοθήκη και δημοτικό κυνοκομείο

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ
Μετά το θέμα που θίξαμε οι τοπικοί σύμβουλοι «Άλλος δρόμος» της Δημοτικής Κοινότητας
Κατερίνης για τις παιδικές χαρές, και ενώ συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές (η επόμενη λαϊκή συνέλευση θα αφορά την παιδική χαρά της Χράνης), στην τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου στο δημαρχείο της Κατερίνης (28/1/2015) προτείναμε στα μέλη του τοπικού συμβουλίου να συζητήσουμε σχετικά με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και του κυνοκομείου. Συγκεκριμένα προτείναμε:

Θέμα 1ο: Δημοτική Βιβλιοθήκη
Η δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης μας πάσχει και υλικοτεχνικά αλλά και σε εξειδικευμένο προσωπικό. Το τοπικό συμβούλιο οφείλει να νοιάζεται για τα θέματα πολιτισμού και παιδείας. Προτείνουμε λοιπόν για το επόμενο συμβούλιο, του Φεβρουαρίου, να ετοιμάσουμε γραπτώς τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της βιβλιοθήκης, να τις συζητήσουμε και να τις συνθέσουμε, ώστε να τις καταθέσουμε στον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας.

Θέμα 2ο: Δημοτικό Κυνοκομείο
Επίσης, παρατηρούμε ότι απασχολεί όλο και περισσότερο τους συμπολίτες μας το θέμα της αύξησης των αδέσποτων σκυλιών στους δρόμους της πόλης και των χωριών. Θεωρούμε πως και με αυτό το θέμα θα πρέπει να ασχοληθούμε ως τοπικό συμβούλιο, με προτάσεις σχετικά με το κυνοκομείο, τη μείωση των αδέσποτων κλπ. Δυστυχώς το κυνοκομείο του Δήμου μας στερείται ακόμη αδείας χρήσης και λειτουργίας του.
Όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τις ιδέες, προτάσεις και τη γνώμη τους για τα συγκεκριμένα θέματα (παιδικές χαρές, βιβλιοθήκη, κυνοκομείο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dkk.allosdromos@gmail.com

Οι τοπικοί σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας «Άλλος Δρόμος»
Τάσος Γιαμούζης
Σοφία Ελευθεριάδου
Κώστας Ζάννας


Κατερίνη, 2/2/2015