Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΥΔΝΑΣ, ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

Την Τετάρτη 21/1/2015 στις 3μ.μ. τέσσερις μόλις ημέρες πριν τις εκλογές συνεδριάζει το Συμβούλιο Μουσείων –τμήμα- του ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα την έγκριση της
μουσειολογικής μελέτης του Μακρυγιάλου.
Η συμφωνία μας με την Γ.Γ. Πολιτισμού και όλους τους Υπουργούς Πολιτισμού των τελευταίων χρόνων ήταν να δημιουργηθεί στον Μακρύγιαλο, Μουσειακή Αποθήκη με εκθεσιακό χαρακτήρα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους για το κοινό. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ, ΟΛΑ τα αρχαιολογικά ευρήματα της ΠΥΔΝΑΣ να φυλάσσονται μόνιμα εκεί. 
Μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη προσωρινά και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Πύδνας, όπως χρυσά στεφάνια, γλυπτά, αρχαία ιατρικά εργαλεία υψίστης σημασίας κ.α., μέχρι την ανέγερση και λειτουργία της Μουσειακής Αποθήκης – Έκθεσης όπου θα φυλάσσονται και θα εκτίθενται μόνιμα.
Στην συνεδρίαση της Παρασκευής 16/01/2015 στο Συμβούλιο Μουσείων του ΚΑΣ ετέθη για πρώτη φορά θέμα μόνιμης έκθεσης και φύλαξής τους στην Θεσσαλονίκη. Το Συμβούλιο Μουσείων δεν κάνει δεκτή την πλήρως τεκμηριωμένη Μουσειολογική μας έκθεση, επειδή απλά περιλαμβάνει την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των αρχαιολογικών ευρημάτων της Πύδνας, στον Μακρύγιαλο και τη μόνιμη φύλαξη – έκθεσή τους εκεί, με δυνατότητες έκθεσής τους περιοδικά στην Θεσσαλονίκη και σε άλλα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μετά από άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας.

ΚΑΛΩ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΩ ΘΕΜΑ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ – ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Επιχειρούν για ακόμα μια φορά να μας αιφνιδιάσουν προεκλογικά.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
Επιβάλλεται, να γνωρίζει το Συμβούλιο Μουσείων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ότι αυτά που μας ενώνουν στην ΠΙΕΡΙΑ είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25/01/2015 να δεσμευτούμε σε αρραγές μέτωπο με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη, τον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας στην ΚΕΔΕ Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη αλλά και τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Κώστα Δημόπουλο 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ.
Γεώργιος Κωνσταντόπουλος
Υπ. Βουλευτής Νομού Πιερίας.