Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Νίκος Ορνιθόπουλος (μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και του Σ.Φ ΑΕΚ Κατερίνης) για το γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια

Για όσους και όσες δεν έχουν πάει ποτέ σε γήπεδο ,για όσους και όσες δεν μετείχαν ποτέ σε συνδεσμικές  εκδρομές και εκδηλώσεις  είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουν την αγάπη ή την λατρεία των φιλάθλων για την ομάδα τους. Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να
καταλάβουν γιατί οι φίλαθλοι μιας ομάδας και συγκεκριμένα της  ΑΕΚ αγωνιούν για την κατασκευή ή όχι του γηπέδου της .Του Ναού της. Γιατί  για τον φίλαθλο και πολύ περισσότερο για τον οπαδό ανά τον κόσμο, το γήπεδο είναι χώρος λατρείας. Ειδικά για την ΑΕΚ, μια ομάδα με τεράστια ιστορία, μια ομάδα που συμβολίζει τον προσφυγικό Ελληνισμό το σημείο αναφοράς της, το γήπεδο, πέρασε από πολλές συμπληγάδες. Οι υποσχέσεις της τότε κυβέρνησης  το 2003 οδήγησαν την διοίκηση της ομάδας μας στο εγκληματικό, όπως αποδείχτηκε ,γκρέμισμα του.
Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει προσπάθειες, είτε ανεδαφικές με φαραωνικού τύπου γήπεδα, είτε σε λογικά  πλαίσια για να αποκτήσει η ομάδα μας γήπεδο.
Ο φίλαθλος της ΑΕΚ ,αλλά και κάθε άλλης  που θα ήταν στην θέση του, δεν καταλαβαίνει πως συγκεκριμένες άλλες ομάδες με συνοπτικές διαδικασίες απέκτησαν την έδρα τους, με προέδρους  χωμένους στην διαπλοκή ,πολιτική ή ποδοσφαιρική και κάποιες άλλες φρενάρονται σε θέματα που για την τεράστια πλειοψηφία των φιλάθλων της είναι ασήμαντα. Ξέρει ότι του έχουν κλέψει τίτλους. Δεν θέλει να του κλέψουν και το γήπεδο του.
Δεν είναι στρατός ,ούτε μηχανισμός  στην συντριπτική του πλειοψηφία κανενός προέδρου.
Δεν υπηρετεί κανενός  είδους επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν τον αφορούν. Προφανέστατα καταδικάζει  απερίφραστα τους τραμπουκισμούς  στα δημοτικά συμβούλια ή αλλού. Δεν κατανοεί ,μέσα στην αγάπη του για την ομάδα, ότι αυτή η αντίδραση όχι μόνο δεν βοηθά ,αλλά δημιουργεί αντίδραση και συσπείρωση.  Αλλά δεν είναι αυτός ο κόσμος της ΑΕΚ. Το γήπεδο του θέλει και μόνο.
Δεν μπορεί να κατανοήσει  ότι ο θεσμός της  Τοπ. Αυτοδιοίκησης  είναι ανεξάρτητος. Και δεν το καταλαβαίνει γιατί έχει συνηθίσει σε άλλου τύπου δημάρχους .Η στήριξη του Βασιλόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει και υποταγή  του στο κόμμα. Δεν τον ενδιαφέρει, σε έναν ψηφισμένο ρυθμιστικό, η αντίδραση του Δημάρχου της  Ν. Φιλαδέλφειας για την παραχώρηση 2,6 στρεμμάτων από ένα άλσος 440 στρεμμάτων.
Οι διαφορετικές στάσεις και δηλώσεις για το γήπεδο προφανώς και δεν βοήθησαν. Αυτό που ζει ο φίλαθλος είναι το ναι στο γήπεδο αλλά με την ταυτόχρονη ακύρωση του αιτήματος. Αυτό καταλαβαίνει.
Ο Δήμαρχος επιμένει ότι μπορεί να γίνει γήπεδο στο οικόπεδο της ΑΕΚ.Η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι είναι αδύνατον να κατασκευαστεί χωρίς την παραχώρηση των επιπλέον στρεμμάτων ,με αντάλλαγμα  άλλη έκταση, γήπεδο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ .Θεωρώ ότι σήμερα  πρέπει ο Δήμαρχος να τεκμηριώσει τ ην πρόταση του. Να καλέσει σε συνάντηση  άμεσα την κατασκευάστρια εταιρεία .Να  αιτιολογήσει  την πρόταση του και μετά σε κοινή συνέντευξη τύπου να καταθέσουν την συμφωνία ή όχι των δύο πλευρών με στοιχεία.
Να σταματήσουν τα έκτροπα και οι  απαξιωτικοί  χαρακτηρισμοί από τα  οπαδικά  έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα  τώρα.
Ο λαός της ΑΕΚ θέλει αλήθειες και το γήπεδό του .
Να καταλάβει . Και αυτό δεν γίνεται με κραυγές και αφορισμούς .
Γήπεδο λοιπόν στον ιστορικό μας χώρο την Νέα Φιλαδέλφεια.
Γήπεδο για τον Λαό της και την Ιστορία της και μόνο.

Νίκος Ορνιθόπουλος (μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και  του Σ.Φ ΑΕΚ Κατερίνης)