Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τι έδειξε η κάλπη της "Ζούγκλας"

Δικό μας σχόλιο
Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και τώρα την δημοσκόπηση της zougla.gr τη θεωρούμε αξιόπιστη και από αυτές που πέφτουν περισσότερο μέσα στις προβλέψεις, από τις υπόλοιπες, γι' αυτό και σας τη παραθέτουμε
Άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η κάλπη της «Ζούγκλας» δύο σχεδόν εβδομάδες
πριν από τις εκλογές, τις σημαντικότερες ίσως των τελευταίων ετών.

Αδιαφιλονίκητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα, με τη ΝΔ να σημειώνει σημαντικές απώλειες, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της δυσφορίας του εκλογικού σώματος για τα οικονομικά μέτρα που πήρε.

Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον κατά την παρούσα διαδικτυακή ψηφοφορία είναι η πιθανή ύπαρξη οκτώ πλέον κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιοΤρίτη δύναμη φαίνεται ότι αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, ενώ από εκεί και πέρα η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, κυρίως ως προς τις θέσεις που θα καταλάβουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Το νεοϊδρυθέν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να μπαίνει στη Βουλή, αποσπώντας μερίδιο από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το «ΠΟΤΑΜΙ» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τα ποσοστά που θα αποσπάσει είναι ίσως νωρίς να τα υπολογίσει κανείς λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από την ίδρυσή του και φυσικά του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι τη διενέργεια των εκλογών.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι η πιθανή ύπαρξη οκτώ πλέον κομμάτων στο ελληνικόΤο νεοϊδρυθέν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να μπαίνει με απαιτήσεις στη Βουλήκοινοβούλιο.


Στην έρευνα, που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 9/1/2015, συμμετείχαν 1645 πολίτες.

Πέραν της πρόθεσης ψήφου, οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούν την επικαιρότητα, όπως η υπόθεση σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και για τα κόμματα που εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή, εν μέσω ακραίας πόλωσης και μπαράζ επαφών τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο για τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

Τι απάντησαν οι πολίτες

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες αφορούσε στον Χριστόδουλο Ξηρό. Οι συμμετέχοντες, σε ποσοστό 74%, θεωρούν ότι η σύλληψή του δεν ήταν τυχαίο γεγονός και ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη στιγμή από την κυβέρνηση, λόγω προεκλογικής περιόδου.



Οι χρήστες του διαδικτύου απάντησαν στο ερώτημα για το αν το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου και η «ΤΕΛΕΙΑ» του Απόστολου Γκλέτσου που κατεβαίνουν στις εκλογές θα αποκτήσουν την αναγκαία δυναμική ώστε να διαταράξουν τις πολιτικές ισορροπίες και τους συσχετισμούς.

Για το μεν πρώτο το ποσοστό που το πιστεύει φτάνει το 31%, ενώ για το δεύτερο μόλις το 5%.




Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla