Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - Γράφει ο Σωτήρης Τσιλίκας

Ιανουάριος 2015

Παρίσι, η πόλις του έρωτα, η πόλις του φωτός.
Μέχρι χθες ελεύθερο, προοδευτικά δυνατόν στρατοκρατούμενο.

Τρομοκρατικό χτύπημα. Να τονισθεί ότι πέραν από τα φαινόμενα (εκ πρώτης όψεως), υπάρχει και η αθέατη, η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο και ΄΄ ιδεολογικό΄΄ υπόβαθρο: Την εξάλειψη του λόγου και της λογικής, του γέλιου, του χαμόγελου, του χιούμορ, της σάτιρας, της αλληλεγγύης, της ισοτιμίας, του έρωτα, της ελευθερίας, της ελπίδας, δηλαδή όλων των στοιχείων που διαφορίζουν τον άνθρωπο από το (κακώς εννοούμενο) ζώο.
Τα εκτελεστικά όργανα (οι κατασκευασμένοι υπήκοοι - φονιάδες), αλλά βασικά οι κινούντες τα νήματα πιθανολογούμενοι ως ορατοί αλλά κυρίως οι όποιοι αόρατοι ηθικοί αυτουργοί, στην θέση όλων αυτών, θέτουν  τα κελεύσματα της αγέλης, που την ποδηγετεί η αρρώστια ενός κατασκευασμένου ανεγκέφαλου, ερπετοειδούς  ΄΄θεού΄΄, η  συναισθηματική πανούκλα από έναν  ΄΄θεό΄΄  μίσους ισοπέδωσης και καταστροφής και εμφάνισης αγελαίων καταστάσεων, επιδεκτικών ελέγχου.

Τρομοκρατικό χτύπημα με χρήση του εργαλείου: Φόνος και παραγωγή και έκλυση φόβου και τρόμου, στα άτομα και τις Κοινωνίες, αλλά και συνακόλουθη σειρά αναγκαίων ανελεύθερων και κατασταλτικών μέτρων.

Φόβος είναι το εργαλείο επιβολής και καθυπόταξης ατόμων και συνειδήσεων.

Οι ηθικοί αυτουργοί των διαφόρων επιπέδων, με την ορατή εγκληματική πολύνεκρη ενέργεια, πέραν του φαινόμενου μίσους κατά των απίστων, σε βαθύτερα επίπεδα προφανώς εξυπηρετεί σχέδια σκοτεινών εξουσιών, που στοχεύουν στην ανασφάλεια των ατόμων και των Κοινωνιών, που θα επιζητήσουν ομπρέλες προστασίας,  που μπορεί να προσφερθούν ακόμα και από αυτές τις εξουσίες, με αντάλλαγμα την υπακοή, παίζοντας έτσι το σατανικό παιχνίδι τους.

Οι φονιάδες έτσι κι αλλιώς είναι καταδικαστέοι ασυζητητί. Είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε βέβαια, το απαραίτητο υπόβαθρο και το πως κατασκευάζονται. Γιατί η γνώση είναι πράγματι απαραίτητη. Με την γνώση, κατανοούμε τα φαινόμενα, γνωρίζοντας τις αιτίες και τους  μηχανισμούς που λειτουργούν. Έτσι η γνώση διώχνει την μυθοποίηση, ελαχιστοποιεί τον φόβο και βρίσκει τρόπους αντιμετώπισης.

Όμως πέραν των ορατών ευκαιριακών κατασκευασμένων φονιάδων, υπάρχουν οι κακές ορατές και βασικά οι αόρατες εξουσίες διαφόρων αποχρώσεων, σχημάτων και βαθμίδων, που οι τρομοκράτες και οι τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν κατ΄ ουσίαν δικό τους σχέδιο ή  πριμοδοτούνται από αυτές, για τον έλεγχο ατόμων και Κοινωνιών. Αυτό είναι το δάσος, που το κρύβει το δένδρο (οι ευκαιριακοί φονιάδες, με τους αποτρόπαιους φόνους). Τα άτομα και οι Κοινωνίες εκεί χρειάζεται να επικεντρώσουν την προσοχή τους και να επεξεργασθούν τρόπους αντιμετώπισης.

Να τονισθεί ότι ίσως ήρθε εξ ανάγκης ο καιρός, όπως τα άτομα και οι Κοινωνίες να έχουν σαφώς ως σημείο αναφοράς τον ΑΝΘΡΩΠΟ και το Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Και όχι τον εγωκεντρισμό, τον ωχαδερφισμό, μια ανθρωποκτόνα ιδεολογία, το χρήμα, μια Οργάνωση, μιαν Εταιρεία κλπ.

Να θυμηθούμε ότι στο μυθιστόρημα ΄΄Το όνομα του Ρόδου΄΄, υπήρχε ένα επτασφράγιστο μυστικό, που δεν έπρεπε με τίποτα να φθάσει στον λαό. Τί ήταν αυτό; Ένα αρχαίο βιβλίο. Του Αριστοτέλη. Τι φοβερό πραγματευόταν, που δεν θα έπρεπε να γίνει κτήμα των πολλών; Το ... γέλιο. Γιατί το γέλιο απελευθερώνει.

Συλλυπητήρια στα αδικοχαμένα τραγικά θύματα, τους αγαπημένους τους και σ΄ όλους τους ελεύθερους ανθρώπους.

Θεσσαλονίκη 10 Ιανουαρίου 2015
Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας

Με εκτίμηση,
Σωτήρης Τσιλίκας