Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών από την Πιερία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στην ομώνυμη Ιερά
Μονή, κοντά στο Λιτόχωρο.

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή τεμαχίου ι. λειψάνου του Αγίου Νικάνορος από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ζάβορδας. Στη συνέχεια, τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.


Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου τελέστηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Να σημειωθεί ότι η καταγωγή του Αγίου Διονυσίου είναι από το χωριό Ζλάταινα, σήμερα Δρακότρυπα, Καρδίτσας.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα τελέστηκε το Κτητορικό Μνημόσυνο, ενώ την επομένη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαβίδ.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, σε κάθε πρίπτωση, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους κληρικούς, μοναχούς, μοναχές και τους πιστούς για τη συμμετοχή τους. Τονίστηκε ότι οι δύο φίλοι και συνασκητές, Άγιοι Διονύσιος και Νικάνωρ, συναντήθηκαν σωματικώς 5 αιώνες μετά την επίγεια ζωή τους. Έτσι, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, η μνήμη του εορταζομένου Αγίου μετατρέπεται σε Σύναξη και των δύο Αγίων Κοινοβιαρχών.

Κατά τις ι. ακολουθίες έψαλαν και διακόνησαν αγιορείτες πατέρες, ενώ συμμετείχαν πολλοί μοναχοί και μοναχές από διάφορα μοναστήρια της περιοχής.